FRNL | | NewsBibliotheekAgendaNewsletterJobsAdvertisingContact |
  
Home » News » Het nieuwe werken in de nieuwe praktijk

Het nieuwe werken in de nieuwe praktijk

RE:flex en Steelcase willen samen het nieuwe werken uitdragen en aantonen dat de meubelcollecties hierop zijn afgestemd. Iedereen kiest op elk ogenblik de opstelling in functie tot het werk dat men wil verrichten.
[+] RE:flex en Steelcase willen samen het nieuwe werken uitdragen en aantonen dat de meubelcollecties hierop zijn afgestemd. Iedereen kiest op elk ogenblik de opstelling in functie tot het werk dat men wil verrichten.

[+] De ligging van RE:flex -flexible business hub - op Mechelen Campus aan de Schaliënhoevedreef in het Mechelse Industriepark Noord is een bijkomende sterke troef. Dat betekent een kwartier rijden vanuit Antwerpen en Brussel.

[+] RE:flex en Steelcase willen samen het nieuwe werken uitdragen en aantonen dat de meubelcollecties hierop zijn afgestemd. Iedereen kiest op elk ogenblik de opstelling in functie tot het werk dat men wil verrichten.

RE:flex (flexible business lounge), een initiatief van Intervest Offices & Warehouses, is gelegen in het Mechelse ‘Industriepark Noord’ op Mechelen Campus en wil als vernieuwend kantoorconcept helemaal inspelen op de nieuwste behoeften aan flexibiliteit en efficiënte samenwerking. Intervest beschikt op de 12e en 14e verdieping van Mechelen Campus Toren momenteel al over een business center waar kleine kantoorruimtes met full service omkadering door MC Square verhuurd worden.
Luc Feyaerts, Head of Asset Management bij Intervest benadrukt nochtans het grote verschil dat RE:flex maakt: “RE:flex is veel meer dan een business center, focust op co-working en biedt de gebruiker een toegangskaart tot het gebouw en een waaier faciliteiten en diensten die volgens gebruik worden afgerekend. Vergelijk het met een abonnement op de fitness, waar men als gebruiker ook bijvoorbeeld bepaalt welke toestellen men gebruikt en welke lessen men wil bijwonen”.
Over fitness gesproken: een on-site fitnesscenter (Health City) op Mechelen Campus is één van de bijzondere diensten die RE:flex zijn klanten te bieden heeft! Verder is een kinderopvang aanwezig, hoogwaardige catering,…
Luc Feyaerts: “RE:flex biedt in een aangenaam kader een hoog technologische werkomgeving met zeer gevarieerde werkplekken en vergaderfaciliteiten. Men kan er professioneel relaties ontvangen zonder zijn toevlucht te moeten nemen tot een hotellobby”.De ligging van RE:flex aan de Schaliënhoevedreef in het Mechelse Industriepark Noord is vanzelfsprekend nog een bijkomende sterke troef. Dat betekent een kwartier rijden vanuit Antwerpen en Brussel. Ook het openbaar vervoer draagt bij tot een vlotte bereikbaarheid: buslijn 6 die aan het station van Mechelen vertrekt, stopt er voor de deur.

Multifunctionele werkplekkeuze
Het inrichtingsplan werd door Tinne Maes, Interior Architect & Designer, binnen Intervest ontwikkeld. Voor de bemeubeling en omkadering trad Steelcase als partner op. Zij plaatsten er als toonaangevend bedrijf in hun sector als het ware een staalkaart van hun nieuwste technologie. Tinne Maes: “RE:flex en Steelcase willen samen het nieuwe werken uitdragen en aantonen dat de meubelcollecties hierop zijn afgestemd. Iedereen kiest op elk ogenblik de opstelling in functie tot het werk dat men wil verrichten”.
RE:flex gaat ook voor ‘groen’, met o.a. een 26m² grote groenwand in de inkomhal, C2C tapijt van Desso, LED-verlichting. Ook Steelcase gaat uitgesproken voor duurzaamheid, met C2C gecertificeerde producten en de LCA (LifeCycleAssessment) methodologie.

Conference center
Mechelen heeft nauwelijks tot geen hedendaagse conferentiefaciliteiten te bieden en ook daar wil RE:flex verandering in brengen. Luc Feyaerts: “We bieden flexibele vergaderruimte voor allerhande gelegenheden als seminars, recepties, vieringen… Zowel de oppervlakte als de opstelling is volledig moduleerbaar. Bovendien zijn er aanpalend break-out rooms”.
Ook hier is Steelcase partner voor hedendaags meubilair. Het installeerde er o.a. een ‘Mediascape’-lounge’, een vooruitstrevende vergaderoplossing waarin de sociale en technologische aspecten van samenwerken samengaan met uiterst functionele connectiviteit voor mobiele IT-apparatuur. Een directe en wisselbare koppeling naar een groot beeldscherm vormt de kers op de taart om met maximaal 8 mensen een presentatie te geven en synchroon gegevens uit te wisselen.
Heel binnenkort zal ook de Steelcase ‘RoomWizard’, een efficiënt online boekingssysteem geïnstalleerd worden voor het reserveren van vergaderruimte, maar ook voor de werkplek die op een bepaald moment best voldoet aan de persoonlijke noden. RE:flex wil verder ook een ontmoetingsplek creëren, een plaats zijn waar men graag komt, omdat men er zeker is altijd wel interessante contacten te hebben.Openingsdatum van RE:flex - flexible business lounge > 25 juni aanstaande
Mechelen Campus – Toren
Schaliënhoevedreef 20 - 2800 Mechelen
www.reflexhub.be
Tel. + 32 15 64 43 44

Eduard Codde
20-06-2012