FRNL | | NewsBibliotheekAgendaNewsletterJobsAdvertisingContact |
  
Home » News » Duurzaam, betaalbaar en design, een geslaagde combinatie van DOX acoustics

Duurzaam, betaalbaar en design, een geslaagde combinatie van DOX acoustics

Duurzaam, flexibel, licht, eenvoudig, betaalbaar en design… het nieuwe akoestische paneel van DOX acoustics is het allemaal. Deze nieuwigheid zal in primeur op de beurs Architect At Work te Kortrijk aan een publiek van professionals voorgesteld worden.
De loungesfeer van de wandelgangen van Architect At Work dienen als decor voor informele ontmoetingen rond een hapje en een drankje. Architecten, interieurarchitecten, interieurvormgevers, designers of facility managers, deze intieme en gezellige beurs is enkel toegankelijk voor professionals. De ideale plaats om het nieuwe akoestische paneel van DOX acoustics voor te stellen.

Het nieuwste paneel, ontworpen door Italiaanse designer, Michele De Lucchi, en winnaar van de Grandesign Etico Award 2012, is tweezijdig met textiel bekleed en bestaat uit 100% gerecycleerde en herbruikbare materialen. Dankzij een gevarieerde densiteit wordt geluid op verschillende frequenties geabsorbeerd – voor een optimale akoestiek.

Uiterlijk zacht en aangenaam, het paneel is tegelijkertijd ook zeer robuust en slijtvast. Het ontbreken van kaders en naden, alsook de ongewone karakteristieken van het gebruikte materiaal, maakt deze panelen enorm licht, bescheiden van uiterlijk en dus gemakkelijk te integreren in elke omgeving en interieur.

Dit Italiaans design is een nieuw, flexibel en betaalbaar akoestisch systeem met gevarieerde toepassings- en montagemogelijkheden die voldoen aan de akoestische, esthetische en architecturale eisen van het moment.
Patrick Bartholome
20-03-2013