FRNL | | NewsBibliotheekAgendaNewsletterJobsAdvertisingContact |
  
Home » News » GreenScreen, zonwering van PET-flessen

GreenScreen, zonwering van PET-flessen

Hunter Douglas, toonaangevend producent van raambekleding en zonweringsystemen voor projectbouw, lanceert een nieuwe innovatieve collectie GreenScreen stoffen voor zonwering. In deze opvallende collectie gaan duurzaamheid, innovatie en design hand in hand. De GreenScreen serie is een betaalbaar alternatief voor architecten en interieurontwerpers die op zoek zijn naar een duurzame én architecturale zonwering.
PVC vrij en 100% recycleerbaar, de GreenScreen collectie – waaronder men GreenScreen Revive en GreenScreen Eco vindt - voldoet aan de internationaal erkende Greencode classificatie voor de milieuvriendelijkheid van textielstoffen en draagt bij tot de LEED-certificatie van gebouwen.

Het bijzondere aan de GreenScreen Revive serie is dat de grondstof zelf ook al een gerecycleerd product is. "De garen van dit weefsel worden gemaakt van het plastic van volledig PVC-vrije, gerecycleerde frisdrank- en waterflessen. Hunter Douglas werkt hiervoor samen met afvalverwerkingsbedrijven in Japan en Duitsland, waar het gebruikelijk is om PET flessen gescheiden in te zamelen. In elke vierkante meter stof worden twee halve-liter flessen verwerkt, wat neerkomt op zes flessen per gemiddeld rolgordijn”, aldus André Weiss, verantwoordelijk voor de ontwikkeling van GreenScreen bij de Hunter Douglas dochter Artex.

GreenScreen Eco is een stof die voor honderd procent gemaakt is van polyester vezels, zonder toevoeging van andere stoffen. Hierdoor kan het weefsel na gebruik zonder verdere scheiding weer worden gesmolten en als grondstof dienen voor andere materialen. Hunter Douglas ging hiervoor scheep met een partner die van de gerecycleerde rolgordijnen speeltoestellen maakt, zoals schommels en glijbanen. GreenScreen Eco ontving voor deze producteigenschap het Cradle-to-Cradle certificaat.
Patrick Bartholome
20-09-2013