FRNL | | NewsBibliotheekAgendaNewsletterJobsAdvertisingContact |
  
Home » News » Barco One Campus - zich in de toekomst projecteren

Barco One Campus - zich in de toekomst projecteren

© Jasper Eyers Architects
[+] © Jasper Eyers Architects

[+] © Jasper Eyers Architects

[+] © Jasper Eyers Architects

Barco is een internationaal beursgenoteerd technologiebedrijf met hoofdzetel in het Kennedy park te Kortrijk, dat wereldwijd erkenning geniet als specialist voor gebruiksvriendelijke elektronische visualisatie in zeer uiteenlopende domeinen. Het bedrijf bouwt aan één unieke alles omvattende campus voor productie, onderzoek & ontwikkeling en administratie. Het project ging eind 2011 van start met de behoeftebepaling en het opstellen van het bouwprogramma.
Het architectenbureau Jaspers-Eyers | Architects stond in voor het ontwerp van de nieuwe gebouwen. Op vraag van Cordeel nv in Temse zal Beddeleem instaan voor de levering en plaatsing van zo’n 5.000 m² JB 2000 systeemwanden met bijhorende raamgehelen en deuren, 15.000 m² mineraalvezelplafonds, 6.000 m² gipskartonwanden, 3.000 m² gipskartonplafonds en zo’n 600 stuks JB Door deurgehelen.

De realisatie in bouwteamformule verloopt gefaseerd en voorziet in ca. 33.000 m² oppervlakte voor de R&D-functies, kantoren, opleidings- en vergaderruimte, restaurant, democenter en een ‘conference theater’. De uitbreiding van de site, een investering van 50 miljoen euro, zal het nieuwe hoofdgebouw en de nieuwe units verbinden met de bestaande gebouwen om zo één site van 60.000 m² te vormen. In totaal gaat het om 1500 à 1600 medewerkers die betrokken zijn bij het project. De ingebruikname is voorzien tegen 2016.
Patrick Bartholome
23-04-2014