FRNL | | NewsBibliotheekAgendaNewsletterJobsAdvertisingContact |
  
Home » News » Hunter Douglas innoveert met Baffle Ceiling

Hunter Douglas innoveert met Baffle Ceiling

[+]

[+] Zvartnots International Airport

[+] Zvartnots International Airport

Tijdens de vakbeurs Architect@Work die eind april in Kortrijk plaatsvond, heeft Hunter Douglas een zeer innoverend product geïntroduceerd, de Baffle Ceiling. De baffles combineren een industriële uitstraling met grote ontwerpvrijheid en hoge prestaties op akoestisch gebied
De Baffle Ceiling, type durlum POLYLAM® speelt in op de groeiende wens van architecten naar een plafond dat een industriële look combineert met hoge akoestische prestaties. Dankzij een akoestisch vlies, dat in de U-vormige baffles is toegepast, en perforaties in het staal ontstaat een uitstekende geluidsdemping.
De Baffle Ceiling is een modulair systeem: de 45 perforatiepatronen en een variëteit in breedtes en hoogtes, de veelvoud aan kleuren alsook een houtlook geven de architect een hoge ontwerpvrijheid. De baffles passen zich zo perfect aan verschillende soorten ruimtes. Het product is onder andere uiterst geschikt voor ruimtes met een grotere inbouwhoogte, zoals luchthavens. Zo is dit plafondsysteem toegepast in de business lounge van Brussels Airlines.
Kim Verhegge
05-05-2015