FRNL | | NewsBibliotheekAgendaNewsletterJobsAdvertisingContact |
  
Home » News » Danfoss rolt Nedap's beveiligingsplatform AEOS wereldwijd uit

Danfoss rolt Nedap's beveiligingsplatform AEOS wereldwijd uitDanfoss - een internationale aanbieder van mechanische en elektronische onderdelen voor verschillende industrieën - geeft het startsein voor de internationale uitrol van AEOS, het beveiligingsplatform van Nedap. In de komende vijf jaar wordt dit platform wereldwijd op alle 80 locaties geïntroduceerd. Danfoss heeft in 2014 samen met Nedap haar bedrijfsstrategie ‘one company, one way’ vertaalt naar een centrale strategie en programma voor beveiliging en toegangscontrole. Het programma legt het fundament voor een betere beveiliging door het optimaliseren van processen en de inzet van minder middelen.

Danfoss is internationaal leverancier van klimaatregeltechnologie, koeltechniek, elektronische aandrijftechnieken en industriële componenten. Zij is werkzaam voor klanten in verschillende industriële sectoren in ruim 100 landen en heeft ruim 22.500 medewerkers in dienst. Na een competitief selectieproces met de top van de internationale beveiligingsindustrie heeft Danfoss in 2013 Nedap als wereldwijd partner voor fysieke beveiliging gekozen. Onderdeel van dit partnership is het door Nedap ontwikkelde software gebaseerde beveiligingssysteem AEOS. Dit systeem integreert toegangscontrole, inbraakdetectie en videomanagement. Danfoss ging met Nedap in zee, omdat zij een bewezen en gestandaardiseerde aanpak biedt voor de wereldwijde implementatie van fysieke beveiliging.

Eén integraal platform
Met haar Global Client Programme ondersteunt Nedap Danfoss met de ontwikkeling van een strategie, technologie en een centrale serveromgeving. Nu het centrale programma staat en de eerste locaties succesvol zijn opgeleverd, geeft Danfoss het startsein voor de wereldwijde uitrol. “Danfoss is klaar om in de komende vijf jaar wereldwijd alle 80 locaties te migreren naar het beveiligingsplatform AEOS van Nedap en we zien dit met veel vertrouwen tegemoet”, aldus Henrik Hansen, hoofd van het Real Estate Portfolio en Facility Director van Danfoss.
Kim Verhegge
15-05-2015