FRNL | | NewsBibliotheekAgendaNewsletterJobsAdvertisingContact |
  
Home » News » ARCmain: risico gestuurd onderhoud

ARCmain: risico gestuurd onderhoudPROCOS Group heeft software ontwikkeld die gebaseerd is op criteria als zekerheid, hygiëne en duurzaamheid voor het plannen en budgetteren van onderhoud. ARCmain is ontwikkeld in nauwe samenwerking met ARCADIS en PROCOS/ARCHIBUS en volledig gebaseerd op de NEN2767 norm. De visie van ARCADIS op Beheer & Onderhoud is vertaald in zeer flexibele en veelzijdige functionaliteiten in ARCmain. Gebruikers kunnen zelf Inspectie Protocollen kiezen, inspecties (laten) uitvoeren, workflows genereren binnen de MJOP enz. Uiteraard is er een mobile App voor inspecties beschikbaar met de mogelijkheid voor het toevoegen van foto’s en redlining.
Ook is het mogelijk om voor de MJOP verschillende scenario’s te kiezen. Zo kan er bijvoorbeeld geschoven worden met de benodigde investeringen en ziet men direct de consequenties ten aanzien van de zelfgekozen risico parameters. Het resultaat is scenario planning op basis van beleid. Vervolgens kan het definitieve scenario bevestigd worden en in het Planmatig Onderhoud geïntegreerd worden.
Daarnaast biedt ARCHIBUS de mogelijkheid om in real-time al de AutoCAD- of BIM-data te integreren met ARCmain. In combinatie hiermee biedt de software 20% tot 30% besparingen, zowel in tijd als geld. Deze AutoCAD/BIM-integratie is uniek.
Kim Verhegge
13-05-2015