FRNL | | NewsBibliotheekAgendaNewsletterJobsAdvertisingContact |
  
Home » News » ING en Deloitte maken Best Managed Companies 2015 bekend

ING en Deloitte maken Best Managed Companies 2015 bekendHet zijn dit jaar 97 bedrijven die tot de ‘Best Managed Companies’ 2015 van het Nederlandse midden- en grootbedrijfop behoren, waaronder Bruynzeel Storage Systems, Camelot Europe en Maars Partitioning. Hiervoor beoordeelden Deloitte en ING de strategie, de bedrijfsvoering, de mate van innovatie en de financiële resultaten van de bedrijven.
Met behulp van het Business Maturity Model (BMM) dat door Deloitte en de Universiteit Utrecht werd ontwikkeld, wordt de kwaliteit van strategie en management gemeten, waarbij de nadruk ligt op balans en daarmee op de duurzaamheid van de organisatie. De vijf pijlers van BMM zijn strategie & beleidsvorming, organisatie & processen, besturing & beheersing, informatie technologie (IT) en ten slotte mensen & cultuur.
Het thema van deze achtste editie was flexibiliteit. ‘Opvallend dit jaar is dat de bedrijven echt de urgentie zien van een flexibel businessmodel en dat dit onderwerp on top of mind is bij het management. De Best Managed Companies bedrijven hebben alle ondernemerskwaliteiten in huis om in de toekomst bestand te zijn tegen technologische veranderingen die invloed hebben op hun businessmodel’, aldus Ton van Abeelen, partner Deloitte Audit en betrokken bij het Best Managed Companies programma.
Kim Verhegge
08-12-2015