FRNL | | NewsBibliotheekAgendaNewsletterJobsAdvertisingContact |
  
Home » News » Nedap mede-oprichter van de OSS Association

Nedap mede-oprichter van de OSS AssociationNedap heeft onlangs de Open Security Standard (OSS) Association mede-opgericht. De OSS Association richt zich op de ontwikkeling van open standaarden op het gebied van beveiliging. De organisatie omvat de andere Europese marktleiders – ACS, Assa Abloy, Datasec, Deister, dorma+kaba group, primion, Uhlmann & Zacher en Zugang GmbH – en wenst een krachtige en professionele samenwerking te realiseren.
Het eerste aandachtspunt van de OSS is de ontwikkeling van een standaard voor offline sloten: de OSS Standard Offline. Dit is een open standaard voor de uitwisseling van ‘Data on Card’ offline toegangscontrolesystemen. Het doel van de Standard Offline is ervoor te zorgen dat klanten de online en offline componenten van hun eigen keuze naadloos in één geïntegreerd toegangscontrolesysteem kunnen combineren.
Tot voor kort had elke fabrikant van offline sloten en toegangscontrolesystemen een eigen aanpak voor het lezen en schrijven van de kaarten. Met de OSS Standard Offline lezen en interpreteren sloten van verschillende fabrikanten de toegangsrechten van een kaart op een gestandaardiseerde manier. Wanneer klanten offline sloten en toegangscontrolesystemen installeren die voldoen aan de OSS Standard Offline, is de werking gegarandeerd.
Kim Verhegge
09-12-2015