FRNL | | NewsBibliotheekAgendaNewsletterJobsAdvertisingContact |
  
Home » News » Totaaloplossing voor akoestisch comfort

Totaaloplossing voor akoestisch comfort

Akoestische Bureauschermen - Mitesco scherm
[+] Akoestische Bureauschermen - Mitesco scherm

[+] Akoestische Bureauschermen - Met of zonder toplaag in glas/plexi

[+] Akoestische Vloerschermen Glimakra CONTRAST

[+] Vibrasto Lightbox

De laatste tijd krijgt – gelukkig maar – akoestisch comfort op de werkvloer steeds meer aandacht en dat bij voorkeur van bij de conceptuele fase. Het realiseren van akoestisch comfort op de werkvloer is echter veelal een complex gegeven dat een samenspel van verschillende ingrepen vereist. Het Belgische DOX Acoustics uit Kapellen sluit op dit vlak 35 jaar ervaring in en biedt een breed gevarieerde productcatalogus.

Grote open ruimten (landschapskantoor) en moderne architectuur met grote glasoppervlakken en harde materialen, stellen het akoestisch comfort zwaar op de proef. In de meeste gevallen schuilt de optimale oplossing in een combinatie van akoestische maatregelen en geluidsisolatie. De eerste categorie producten zorgt in hoofdzaak voor geluidabsorptie en werkt corrigerend in de werkruimte. Geluidsisolatie beperkt / voorkomt de geluidsoverdracht tussen aangrenzende ruimten.

Akoestische producten voor de kantooromgeving
Er bestaat een veelheid aan producten die kunnen bijdragen tot het akoestisch comfort in de kantooromgeving. De meest bekende zijn de akoestische schermen (voor montage aan het werkblad van het bureau of voor vloermontage, het akoestisch verlaagd plafond, diverse wand- en plafondpanelen, verkrijgbaar in een rijke variatie aan vormen, formaten en kleuren.
Minder vertrouwd is het akoestisch meubilair, met zetels, zithoeken, akoestische bekleding voor bestaande archiefkasten, tot zelfs akoestische verlichting...
Andere producten voor het verbeteren van het akoestisch comfort zijn plafondbaffels en –eilanden, die m.b.v. kabels aan het plafond opgehangen worden of ook nog akoestische lamellen, die speciaal werden ontworpen voor ruimtes waar geen akoestische wand- of plafondelementen kunnen toegepast worden.
Alle akoestische producten laten zich esthetisch integreren in de totaalinrichting van de kantoorruimte.

Beter voorkomen dan genezen
Een uitgekiende geluidsisolatie kan voor een deel voorkomen dat nadien moet gecorrigeerd worden met akoestische producten.
De mogelijke oplossingen zijn het isoleren van spouwmuren met trillingsisolerende en geluidabsorberende platen, buisisolatie voor het onderdrukken van geluidafstraling door allerhande leidingen (vb. waterafvoer, riolering…) of ook nog geluidsisolerende deuren uit hout of metaal.
DOX Acoustics biedt geluidsisolatie aan voor zowel nieuwbouwprojecten als renovatie.
Eduard Codde
14-06-2016