FRNL | | NewsBibliotheekAgendaNewsletterJobsAdvertisingContact |
  
Home » News » Verdubbeling van het Belgische Regus-netwerk

Verdubbeling van het Belgische Regus-netwerk

Sinds een aantal jaren kent coworking een mooi succes. Steeds meer bedrijven kiezen voor deze creatieve, inspirerende professionele werkplekken die niet alleen meer flexibiliteit toelaten maar ook de sociale omgeving bieden die mensen nodig hebben. De cijfers bevestigen dit alleen maar: het aantal locaties is sinds 2006 bijna elk jaar verdubbeld en naar verwachting zullen er in 2018 wereldwijd meer dan 37.000 zijn.

Vorig jaar werkten meer dan 510.000 professionals in bijna 7.800 coworking-locaties wereldwijd. Dit zullen er in 2018 naar schatting 37.000 zijn. België blijft niet achter: zo zag Regus, de grootste flexplekaanbieder, zijn Belgische netwerk sinds eind 2014 meer dan verdubbelen naar 27 business centers. En een 28e locatie zal in november geopend worden. Uit onderzoek van Regus blijkt dat de mogelijkheid om ondernemers uit andere bedrijven te ontmoeten (81%), en de lagere kosten (67%) de belangrijkste redenen zijn voor Belgische werknemers om voor coworking-locaties te kiezen.

Een uniek werkkader
Onlangs opende alweer een nieuw Regus Express center zijn deuren in het prachtige kader van Antwerpen-Centraal. Reizigers kunnen vanaf nu deze locatie gebruiken om op enkele meters van het perron hun klanten te ontmoeten, hun administratie bij te werken of gewoon aan het werk te gaan. “Wij willen ons netwerk uitbreiden met business centers voor elk type bedrijf, werknemer en voor elk budget. Zowel op prestigieuze plaatsen in stadscentra als drukbezochte plaatsen ‘onderweg’,” aldus William Willems, Algemeen Directeur van Regus België. De gloednieuwe business lounge die zich bevindt in het hart van één van de mooiste stations ter wereld ligt bovendien in de buurt van het Antwerpse internationale zakendistrict en beschikt over snelle treinverbindingen met Brussel, Amsterdam en Parijs. Zo vormt het Express center een ideale uitvalsbasis in een resoluut internationaal kader.
Kim Verhegge
30-09-2016