FRNL | | NewsBibliotheekAgendaNewsletterJobsAdvertisingContact |
  
Home » News » ARCHIBUS in de zorgsector

ARCHIBUS in de zorgsectorPROCOS Nederland heeft ARCHIBUS aan de internationale gezondheidszorg gemeenschap voorgesteld tijdens het 24e Congres van de “International Federation of Hospital Engineering” dat georganiseerd werd door hun Nederlandse lid NVTG. De conferentie werd bijgewoond door maar liefst 800 vakmensen uit 40 landen. PROCOS Nederland introduceerde er onder andere de 3D BIM-mogelijkheden van ARCHIBUS.
‘ARCHIBUS’ behoort wereldwijd tot de top 3 volgens Gartner en beweegt zich al meer dan een decennium in het leading quadrant voor Integrated Workplace Management Systems (IWMS). Het kan bogen op een enorme klantenbasis en bijgevolg ook op een enorme expertise. Bovendien hanteert het een uniek business model; het ARCHIBUS Eco System is een ‘worldwide network of local experts. Vandaag is het meer dan ooit essentieel dat FMIS integreert met moderne technologieën, zoals BIM (Building Information Model). Beiden zullen in snel tempo naar elkaar toegroeien. Hoewel BIM vandaag nog in hoofdzaak toepassing vindt bij nieuwbouwprojecten, is het nu al duidelijk dat dit op korte termijn zal uitbreiden naar bestaande gebouwen. De kosten voor het aanmaken van een 3D-model zijn vandaag nog de te nemen hindernis, maar zullen drastisch dalen. Hoewel een 2D-plan de Facility Manager de meest essentiële informatie aanreikt, in casu de vloeroppervlakte, biedt een 3D-model een veel vollediger overzicht en laat een nauwkeuriger berekening toe van onderhouds- en werkingskosten.

Het tijdperk van mobile devices
ARCHIBUS neemt bovendien een leidende rol in mobiele applicaties. Meer dan 10 specifieke toepassingen (conditiestaatmeting, commissioning, storingsmelding, werkorderbeheer, ...) zijn vandaag via AppStore beschikbaar. Ze zijn volledig aangepast aan de verschillende types mobiele apparaten als smartphone en tablet, werken onafhankelijk van het feit dat de toestellen al dan niet online connected zijn. Bovendien tonen ze een uitzonderlijke neutraliteit t.o.v. het besturingssysteem: iOS, Android en Windows worden ondersteund.

Voor meer informatie kan u in België terecht bij AREMIS en PROCOS, lokale business partners van ARCHIBUS.
Eduard Codde
09-11-2016