FRNL | | NewsBibliotheekAgendaNewsletterJobsAdvertisingContact |
  
Home » News » De winnaars van de Trophées ARSEG 2016 zijn bekend

De winnaars van de Trophées ARSEG 2016 zijn bekend

foto: Marie-Béatrice SEILLANT
foto: Marie-Béatrice SEILLANT

Elk jaar bekroont de Association des Directeurs de l'Environnement de Travail (ARSEG), een Franse vereniging van leidinggevenden van de werkomgeving, tijdens een groot gala de beste projecten, teams, managers en technologische oplossingen in de sector. Een van de winnaars is Foodles, dat de prijs voor de beste innovatie kreeg voor zijn connected kantine.
ARSEG brengt facility managers uit zo'n 2.000 grote bedrijven (CAC40) en specialisten in de inrichting van werkomgevingen bijeen en beschikt voor haar jaarlijkse prijsuitreiking dus over een mooie kweekvijver van innoverende projecten en teams. Voor de ontwikkeling van zijn bekroonde project ging het bedrijf Foodles uit van de vaststelling dat het voor KMO-leiders en beheerders van kleine gebouwen niet evident is om hun werknemers of huurders een aantrekkelijke bedrijfscateringoplossing aan te bieden. Zo kwam het bedrijf op het idee van een connected kantine, die de voordelen van een autonome fysieke kantine combineert met een dagelijkse leveringsdienst.

Vastgoed, werkomgeving en mobiliteit in de bloemetjes
De prijs voor beste vastgoed ging dan weer naar GEMALTO, BARU DESIGN en NOWY STYL GROUP voor de Lounge Plazza van de GEMALTO-vestiging. Het project, dat de beste interieurinrichting beloonde, bestaat uit een gemengde leefruimte voor interne/externe samenwerking en een snack- en koffiebar met een ludieke toets dankzij de voetbaltafel en de gezelschapsspelletjes die de medewerkers kunnen ontlenen, maar ook met een culturele toets door de twee hedendaagse kunstwerken en de bibliotheek met als thema 'bookcrossing'. Ook KINNARPS en EXTRAMUROS vielen in de prijzen. Zij haalden allebei de tweede plaats van de prijs voor beste duurzame en verantwoordelijke werkomgeving. In samenwerking met het inschakelingsbedrijf Extramuros, een pionier op het vlak van upcycling, biedt Kinnarps zijn klanten en hun medewerkers de mogelijkheid om in een mooie, gezellige maar ook zinvolle omgeving te werken door ze een ecologisch ontworpen meubelgamma aan te bieden, gemaakt van oude, onbruikbare bureautafelbladen en hergebruikt massief hout. De bronzen medaille ging naar het bedrijf Vinci, dat samen met WAYZ-UP een carpoolingapplicatie aanbiedt voor de woon-werkverplaatsingen van de werknemers.
Raphael Pèrez
17-01-2017