FRNL | | NewsBibliotheekAgendaNewsletterJobsAdvertisingContact |
  
Home » News » Hygiëne en duurzaamheid bij Chirec Delta Ziekenhuis

Hygiëne en duurzaamheid bij Chirec Delta Ziekenhuis

De CHIREC Hospital Group is een Belgische ziekenhuisgroep met diverse zorginstellingen in en rond Brussel. Chirec heeft een uitgebreid specialistisch zorgaanbod en behandelt ongeveer 20% van de Brusselse bevolking. Het gloednieuwe Delta-ziekenhuis in Oudergem dat begin 2018 werd geopend, is de grootste en meest geavanceerde vestiging.

De uitdaging
Ziekenhuizen kunnen geen enkele concessie doen op het gebied van hygiëne. Lange tijd waren papieren handdoekjes hun enige optie. Bijzonder schadelijk voor het milieu - het produceren en verwijderen kost enorm veel energie - en daarnaast wekten rondslingerend papier en overvolle prullenbakken in de toiletruimten ook niet bepaald een frisse indruk.

De oplossing
Het Delta-ziekenhuis installeerde de Airblade Wash+Dry in de centrale welkomsthal: ‘het atrium’. Daar kunnen bezoekers snel en hygiënisch hun handen wassen en drogen - direct boven de wasbak.

Snel en schoon
Het HEPA-filter in de droogkraan filtert 99.97% van de bacteriën uit de lucht, waarna de handen in 14 seconden worden drooggeblazen. Zowel de waterkraan als de geïntegreerde handdroger zijn geheel sensorgestuurd en touch-free. Omdat er geen enkel oppervlak aangeraakt hoeft te worden, wordt het risico op de verspreiding van ziektekiemen nog verder verkleind.

Fris, opgeruimd en veilig
Het ruimtebesparende design van de Dyson Airblade Wash+Dry heeft daarbij een ander groot voordeel: geen natte vloeren meer, en dus veel minder kans op uitglijden. Door de handen te wassen én te drogen boven de wasbak, druppelt er geen water op de grond. En de toiletruimten zien er fris en opgeruimd uit zonder al die papieren doekjes.

“ Handhygiëne is cruciaal voor ons functioneren én voor onze reputatie. Maar ook de zorg voor het milieu is een afweging, daarom hebben gekozen voor de meest hygiënische en duurzame oplossing: Dyson Airblade Wash+Dry.” - Maria Fernandez, Logistiek Manager Chirec

Milieubewust
Dyson Airblade Wash+Dry verbruikt tot 80% minder CO2 dan papieren doekjes. Dit levert een enorme besparing op voor een ziekenhuiscomplex als Chirec Delta, waar anders duizenden doekjes per jaar gebruikt zouden worden.
03-07-2019