FRNL | | NewsBibliotheekAgendaNewsletterJobsAdvertisingContact |
  
Home » News » Duurzaam Docks Bruxsel winkelcomplex

Duurzaam Docks Bruxsel winkelcomplex

Docks Bruxsel is een van de meest innovatieve winkelcentra van Europa. Het Brusselse complex, gevestigd op een voormalig industrieterrein, werd volledig ontworpen en gebouwd volgens de laatste inzichten op het gebied van duurzaamheid. Het ontving een BREEAM ‘Excellent’ score en mag zich zelfs het meest milieuvriendelijke shoppingcenter van België noemen.

De uitdaging
De lat ligt dus hoog in het complex, waar naast winkels ook uitgaansgelegenheden te vinden zijn: er wordt gebruikgemaakt van zonne-energie, overtollige warmte van een nabijgelegen verbrandingsoven en gefilterd regenwater voor de schoonmaak en de sanitaire voorzieningen.

Ook voor het wassen en drogen van handen ging Docks Bruxsel op zoek naar de meest milieuvriendelijke oplossing. Maar conventionele handdrogers zijn energieverslinders en de productie en verwerking van papieren handdoekjes zijn extreem milieubelastend.

De oplossing
De toiletruimten van Docks Bruxsel werden speciaal ontworpen voor de Dyson Airblade Wash+Dry. Allereerst vanwege hun minimale impact op het milieu: zowel de kraan als de geïntegreerde handdroger zijn sensorgestuurd; ze werken dus alleen wanneer nodig. Dat levert al snel een energie- en waterbesparing tot wel 80% op. Daarbij stelt het ruimtebesparende design klanten in staat hun handen direct boven de wasbak te wassen en drogen.

"Duurzaamheid speelt een belangrijke rol in al onze overwegingen: van energieopwekking tot het spoelen van de toiletten met regenwater. Uiteraard hebben we ook voor het ‘handen wassen en drogen’ voor de meest duurzame oplossing gekozen” - Sandra Ponvienne, Oprichter Pause VIPee

Snel en toch efficiënt
De Airblade™ technologie droogt handen in slechts 12 seconden. Deze snelle droogtijd in combinatie met een efficiënt ontwerp zorgt voor een CO2-reductie tot 76% ten opzichte van conventionele handdrogers, en zelfs tot 80% ten opzichte van papieren handdoekjes.

De innovatieve handdroger is ook economisch duurzaam: gebruik kost tot 98% minder dan papier en tot 80% minder dan andere handdrogers. “Met vijf miljoen bezoekers per jaar is dat zowel een enorme financiële besparing als een verkleining van onze ecologische voetafdruk”, aldus Sandra Ponvienne.

Schoon en hygiënisch
Alle Dyson Airblade-handdrogers zijn voorzien van HEPA-filters die 99,97% van de bacteriën uit de lucht filteren. En doordat klanten hun handen direct boven de wasbak drogen, druppelt er tussentijds geen water op de vloer en slingeren er ook geen papieren handdoekjes rond.
02-07-2019