FRNL | | NewsBibliotheekAgendaNewsletterJobsAdvertisingContact |
  
Home » News » EDGE Olympic kiest duurzame hygiënetechnologie

EDGE Olympic kiest duurzame hygiënetechnologie

In 2015 opende OVG - nu EDGE Techologies - het meest duurzame gebouw ter wereld: The EDGE op de Zuidas in Amsterdam. Voor het nieuwe hoofdkantoor EDGE Olympic is wederom gezocht naar de meest innovatieve, duurzame oplossingen. Het gebouw is grotendeels circulair en ontwikkeld met groot respect voor de leefomgeving. De basis van het kantoorgebouw wordt gevormd door een oud, bestaand pand waarvan de levensduur verstreken was. In plaats van het gebouw te slopen, is er gekozen voor herontwikkeling. De bovenste twee verdiepingen hebben bijvoorbeeld een houten constructie die relatief eenvoudig gedemonteerd kan worden voor toekomstig hergebruik. Dit deel van het gebouw is dan ook cradle-to-cradlege certificeerd.

Het combineren van duurzaamheid, design, flexibiliteit én een gezonde omgeving betekent vaak keuzes maken. Bij de ontwikkeling van EDGE Olympic wilde OVG op geen enkel vlak compromissen sluiten. En dat is gelukt. De verlichting van het gebouw bestaat bijvoorbeeld uit LED. Gebruikers ervaren dit als daglicht (90% gelijk aan daglicht) en raken er minder snel vermoeid door. Vergeleken met de traditionele TL-verlichting verbruikt het daarnaast veel minder energie en is de levensduur vele malen langer.

“ EDGE Olympic aan de Zuidas in Amsterdam is de eerste van een nieuwe generatie ontwikkelingen van EDGE Technologies. Het kantoor zet met de nieuwste technologie sterk in op het welzijn van de gebruiker en de omgeving. Voor dit gebouw is gekozen voor Dyson Airblade Wash+Dry in de sanitaire ruimtes, waarmee bijna 80% aan CO2 wordt bespaard.” - Erik Ubels, CTO EDGE Technologies

Het waseiland in de toiletruimte is speciaal ontworpen voor de Dyson Airblade Wash+Dry handendroger. Naast een ruimtebesparend ontwerp dat gebruikers in staat stelt om handen direct boven de wasbak te wassen en drogen, is deze handdroogkraan ontworpen voor minimale milieu-impact. Hij is sensor-gestuurd en bespaart daarmee tot 80% water in vergelijking met standaard kranen.

Snel en toch efficiënt
Handen worden in slechts 14 seconden gedroogd. Deze snelle droogtijd in combinatie met efficiënte engineering zorgt ervoor dat de Dyson Airblade Wash+Dry handdroger tot 80% minder CO2 per droogbeurt produceert dan papieren handdoekjes en tot 76% minder dan conventionele handdrogers.

Schoon en hygiënisch
Lucht wordt met HEPA gefilterd om 99,95% van de deeltjes ter grootte van bacteriën te verwijderen. Het is een sensorbediende, touch-free oplossing, waardoor er niks meer aangeraakt hoeft te worden. En omdat de handen boven de wasbak gedroogd worden, druppelt er geen waterop de vloer en is er geen troep met papieren handdoekjes.
04-07-2019