FRNL | | NewsBibliotheekAgendaNewsletterJobsAdvertisingContact |
  
Home » News » Verduurzaming sanitaire ruimtes Telenet Group

Verduurzaming sanitaire ruimtes Telenet Group

Telenet Group is de grootste aanbieder van internet, kabeltelevisie en mobiele telefonie in België. Een succesvolle onderneming met oog voor de toekomst: duurzaamheid vormt al jarenlang een integraal onderdeel van de bedrijfsvisie en -strategie. In 2015 werd Telenet 100% klimaatneutraal en het bedrijf wordt keer op keer uitgeroepen tot wereldwijd koploper op het gebied van duurzaamheid door investeringsmaatschappij RobecoSAM.

De uitdaging
De toiletruimtes op Telenets kantoor in Mechelen waren aanvankelijk voorzien van papieren handdoekjes en katoenen rollen. Dat leverde echter regelmatig problemen op. Vooral de troep van de papieren doekjes en het feit dat de rollen regelmatig op waren, leidden tot onvrede onder de werknemers. Daarbij hadden beide methoden een hoge impact op het milieu.

De oplossing
Telenet voerde een grondige analyse uit en keek naar onder andere duurzaamheid, gebruiksgemak, hygiëne en operationele kosten. Daarop installeerde het bedrijf ongeveer 30 Dyson Airblade Wash+Dry drogers.

Lage milieu-impact. Lage kosten
De innovatieve handdroger droogt handen in slechts 12 seconden, maar produceert tot 76% minder CO2 dan conventionele handdrogers en tot 80% minder dan papier. Daarbij liggen de operationele kosten veel lager: het scheelt tot 98% met papieren handdoekjes en tot 80% met andere handdrogers.

"De Dyson Airblade Wash+Dry was de duidelijke winnaar," aldus Guy Storms. "Het is een vrij grote investering, maar vanwege de lage operationele kosten hebben we dat snel terugverdiend."

Altijd fris en opgeruimd
Doordat alle werknemers hun handen direct boven de wasbak wassen en drogen, druppelt er geen water op de vloer. Ook zien de toiletruimtes er een stuk strakker uit, er zijn immers geen losse handdoekdispensers of handdrogers aan de muur meer nodig.

"Duurzaamheid was een belangrijke overweging bij de keuze voor de Dyson Airblade-kranen. Maar het gebruiksgemak gaf de doorslag: onze medewerkers kunnen nu altijd hun handen drogen. We hebben nooit meer problemen met papier of katoen.” - Guy Storms , Facility Manager Telenet

Een hygiënische oplossing
Dyson Airblade Wash+Dry is uitgerust met een HEPA-filter en vangt 99,97% van de deeltjes ter grootte van bacteriën uit de lucht. En de kraan is geheel sensorgestuurd en touch-free, waardoor de verspreiding van ziektekiemen wordt tegengegaan.
05-07-2019