FRNL | | NewsBibliotheekAgendaNewsletterJobsAdvertisingContact |
  
Home » News » A.I in collectieve keuken om miljoenen maaltijden niet meer in de vuilnisbak te gooien

A.I in collectieve keuken om miljoenen maaltijden niet meer in de vuilnisbak te gooienVoedselverspilling is een wereldwijd probleem, waarmee keukens over de hele wereld worstelen. Zonder duidelijk zicht op wat er wordt verspild, verspillen keukens veel meer voedsel dan ze denken. Op dat gebied, hebben ISS Facility Services en PwC Nederland samen een Nederlandse primeur aangekondigd. Met behulp van camera’s, slimme weegschalen en machinelearning helpt ‘Winnow Vision’ om aankoopbeslissingen van voedselproducten aan te passen om voedselverspilling en overproductie te voorkomen. Op deze wijze kan tot wel 8% op de voedselkosten worden bespaard.

Winnow werkt al sinds oktober 2017 aan de technologie en deed verschillende pilots, o.a. met IKEA. De pilot toonde stelselmatig aan dat Winnow Vision de menselijke nauwkeurigheidsniveaus overtreft en chefs in de bedrijfskeuken in staat stelt om slimmere, meer winstgevende en efficiëntere keukens te runnen. Winnow heeft de commerciële keukens inmiddels geholpen om meer dan € 30 miljoen aan voedselkosten op jaarbasis te besparen, wat neerkomt op het voorkomen van meer dan 23 miljoen maaltijden die voorheen in de vuilnisbak belandden.

Winnow is een startup die voortkomt uit het waarmee opdrachtgevers van ISS toegang hebben tot een open innovation platform.

Hoe werkt Winnow smart technologie ? Bekijk de IKEA case study video (Engels)
Didier Van Den Eynde
08-07-2019