FRNL | | NewsBibliotheekAgendaNewsletterJobsAdvertisingContact |
  
Home » News » Acoustic Day

Acoustic Day

© Leefmilieu Brussel - Foto : Yvan Glavie
© Leefmilieu Brussel - Foto : Yvan Glavie

Op donderdag 17 oktober vindt op het terrein van Thurn & Taxis in Brussel Acoustic Day plaats, de eerste beurs die voor 100% gewijd is aan het onderzoeken van de akoestiek in gebouwen en de bijbehorende oplossingen. Deskundigen uit de sector zullen de deelnemers aan de lezingen en de bezoekers van de beurs informeren over de technische en esthetische aspecten en het akoestische comfort.

Dit evenement is bestemd voor spelers uit de bouw- en renovatiesector:
  • architecten, studiebureaus en algemene aannemersbedrijven;
  • bouwheren: verantwoordelijken van kantoorgebouwen, verantwoordelijken van openbare infrastructuren (scholen, ziekenhuizen, woningen, sportcentra ...) en dus in eerste instantie de OCMW’s, steden, provincies en grote overheidsinstanties, alsook grote grondeigenaars en projectontwikkelaars.
Naast de lezingen zullen ook een dertigtal exposanten uit dit zeer specifieke activiteitengebied aanwezig zijn voor uitleg en advies, waaronder ACSOFT, ASONA, DOX GROUP, ECOPHON, NO-NOISE, ROCKFON, VK ARCHITECTS & ENGINEERS en VINCOTTE.

Akoestiek als pijnpunt van open spaces
Een slechte akoestiek is een van de voornaamste storende elementen die de arbeidsproductiviteit in open spaces en landschapskantoren drastisch doet dalen. Volgens een enquête in het kader van een onderzoek eind vorig jaar, uitgevoerd door vastgoedonderneming CBRE in samenwerking met de informatiegroepering voor bouwprofessionals Le Moniteur zijn open spaces een bron van ontevredenheid bij werknemers, vooral door een gebrek aan akoestisch comfort, voor 57% van hen, en aan fysiek comfort (temperatuur, licht) voor 49% van hen. Dit gebrek aan comfort wordt meestal veroorzaakt door de gedeelde bureaus (flex offices) die steeds vaker opduiken in landschapskantoren.

De beurs wordt georganiseerd door de ABAV, een vereniging die professionals werkzaam binnen het domein van de akoestiek samenbrengt, met de medewerking van Leefmilieu Brussel. Het evenement wordt georganiseerd in het auditorium van het emblematische gebouw van die vereniging op Thurn & Taxis.
16-10-2019


 Praktische informatie en inschrijvingen >