FRNL | | NewsBibliotheekAgendaNewsletterJobsAdvertisingContact |
  
Home » News » Next Office maakt ruimte voor succes

Next Office maakt ruimte voor succes

Foto’s Kinnarps
Foto’s Kinnarps

De creatie van een efficiënt kantoor is niet alleen een kwestie van meubilair en interieurontwerp, het is tevens een veranderingsproject, gedragen door het management en de medewerkers. Met zijn expertise op het gebied van ergonomie en welzijn in ruimtes helpt Kinnarps duurzame bedrijven creëren waar individuen goed presteren. Kinnarps Next Office legt de basis voor een nieuwe werkplek met behulp van concrete tools, workshops en analyses, op maat van de organisatie.

Bij veel projecten werkt Kinnarps nauw samen met een architect. Er wordt een werkruimte ontworpen die creativiteit en productiviteit ondersteunt, en die de organisatie en medewerkers in staat stelt zich ten volle te ontplooien. Het werkplekanalyse- en veranderingsproces Kinnarps Next Office helpt bedrijven om het perfecte kantoor op maat te creëren. Zo werd bij het Noorse bedrijf Tomra een Next Office-project uitgevoerd samen met architect Camilla Skjønhaug. Een verdieping van een oude productiefaciliteit werd omgebouwd tot een kantoorruimte, waar de volledige R&D-afdeling werd samengebracht. De mogelijkheden inzake geluid, licht en lucht werden optimaal benut. Het interieurdesign van Kinnarps ondersteunt er flexibiliteit en efficiëntie tijdens werkdagen met veel veranderingen.

Creëer een nieuwe kantooromgeving
Ook al is het creëren van een nieuwe kantooromgeving telkens uniek, toch komen in bijna elk kantoorproject dezelfde hoofdzaken terug. Zorg ervoor dat het management meewerkt en betrek de medewerkers bij het project. Creëer verschillende opstellingen voor verschillende taken, bijvoorbeeld vergaderruimtes, maar ook rustgevende ruimtes.
Duurzaamheid zit in het DNA van Kinnarps. “Wij nemen onze verantwoordelijkheid in de hele productieketen. Enkele voorbeelden. Wij ontwerpen altijd meubilair met een lange levensduur. Onze eigen logistieke keten optimaliseert ons transport. We besparen wegwerpverpakkingen door onze meubels in dekens te wikkelen. Vrijwel alles wordt hergebruikt in de productie. Zo worden onze fabrieken verwarmd met resthout”, aldus Katrijn Vekens van Kinnarps Belgium. The Better Effect Index is de eerste duurzaamheidstool voor interieuroplossingen, waarin producten een score krijgen binnen zes domeinen.

Ergonomie en ontwerp
Ga voor de indeling van een werkruimte uit van een holistische aanpak die vorm geeft aan de productiviteit van de hele organisatie. Investeer in verstelbare stoelen en bureaus. Maak plannen voor mensen. Een ergonomische interieuroplossing moet aanpasbaar zijn aan de individuele behoeften van elke medewerker, klant of bezoeker, en moet beweging bevorderen. Ook een evenwichtig geluidsniveau is belangrijk. Materialen zijn belangrijk. Kinnarps Colour Studio biedt toegang tot duurzame, creatieve materialen. Ook kleuren zijn een krachtig instrument. Wie de juiste kleur op de juiste plaats gebruikt, plukt de vruchten van een productievere, rustigere en creatievere werkomgeving.

Door Philip Declercq