FRNL | | NewsBibliotheekAgendaNewsletterJobsAdvertisingContact |
  
Home » News » Leasing van tweedehandswagens: een nieuwe markt voor ALD Automotive

Leasing van tweedehandswagens: een nieuwe markt voor ALD AutomotiveALD Automotive, het grootste leasebedrijf voor bedrijfswagens in België, wil met ALD 2life Lease een tweede leven geven aan leasingwagens waarvan het leasecontract ten einde loopt. Deze voertuigen waren gemiddeld maar drie jaar op de baan.

Na een strenge selectie op basis van levensduur, kilometerstand en eventuele schade, en na een volledige check-up uiteraard, worden bepaalde wagens opnieuw aangeboden op de leasingmarkt. In het leasingcontract zijn voor een maandelijks vast bedrag onderhoud en reparatie, wegenhulp, zomerbanden en een verzekering met volledige dekking inbegrepen. Opties zijn winterbanden, een vervangvoertuig bij herstellingen en brandstof. Zo neemt ALD Automotive de onzekerheid die anders gepaard gaat met de aankoop van een tweedehandswagen volledig weg.

Grootste voordelen: prijs en flexibiliteit

Het leasetarief van een tweedehandswagen ligt doorgaans zo’n 20 procent lager en de leveringstermijn is gemiddeld 15 dagen. Een contract is mogelijk voor een periode vanaf 12 maanden. Deze drie troeven zullen bedrijven meer flexibiliteit bieden qua loonbeleid en ‘fleetmanagement’.
Werknemers die al een bedrijfswagen in hun salarispakket en mobiliteitsbudget (cafetariaplan) hebben, kunnen door te kiezen voor de leasing van een goedkopere tweedehandswagen een deel van dit budget anders besteden.

De start-up Lizy, die in februari 2019 haar activiteiten opstartte, vervult een pioniersrol op de leasingmarkt voor tweedehandswagens. Ze maakt deel uit van de dochteronderneming Lab Box die door D’Ieteren Auto werd opgericht om te zoeken naar nieuwe mobiliteitsoplossingen in een constant veranderende maatschappij. ALD Automotive volgt Lizy intussen op de voet. Gezien de omvang, de leiderspositie en het Belgische klantenportfolio van ALD (een dochteronderneming van de Franse bankgroep Société Générale) zou de leasingmarkt voor tweedehandswagens een sterke groei moeten kennen, vooral in deze tijden van economische crisis wanneer de kosten onder druk staan en er veel onzekerheid heerst.
Didier Van Den Eynde
22-06-2020