FRNL | | NewsBibliotheekAgendaNewsletterJobsAdvertisingContact |
  
Home » News » De keuze van een van ‘s werelds grootste ziekenhuizen voor IFM

De keuze van een van ‘s werelds grootste ziekenhuizen voor IFMEr werd al heel wat gezegd en geschreven over de oplossing om het beheer van facilitaire diensten aan één enkele partner uit te besteden. De internationale groep ISS breekt op dit vlak het record door het volledige FM-beheer van het Turkse ziekenhuis Adana over te nemen. Adana is een van de grootste ziekenhuizen wereldwijd. Jaarlijks worden er meer dan twee miljoen patiënten behandeld. Het ziekenhuis beschikt over meer dan 1.550 bedden verdeeld over meerdere gebouwen. Op deze campus beheert ISS met zijn eigen personeel de schoonmaak-, catering-, receptie-, transport-, conciërge- en wasserijdiensten.

Versterken en vernieuwen
Een van de belangrijkste voordelen van Integrated Facility Management (IFM) is dat er komaf wordt gemaakt met de complexiteit van het beheer van meerdere toeleveranciers en dat er een algemene strategische visie is voor de planning en uitvoering van de facilitaire prestaties. Opdat zo'n model zou werken, is het van belang dat het toegevoegde waarde biedt via de externe partner.

In het geval van Adana maakte de geïntegreerde aanpak van ISS het mogelijk om systemen te creëren en specifieke technologieën te ontwikkelen voor meer doeltreffendheid. Door bijvoorbeeld een opvolgingssysteem in real time in te voeren om het logistieke beheer te verbeteren van de 15 ton was die iedere dag in het ziekenhuis wordt gewassen, of door het personeel voor de maaltijden QR-codes te laten scannen zodat iedere patiënt de juiste voeding krijgt.

Volgens ISS verloopt de samenwerking heel goed. Volgens de recentste peilingen bedraagt de algemene tevredenheidsgraad 88%, ook bij het ziekenhuispersoneel.

Bron: reportage van ISS [ Caring for an entire hospital ]
31-07-2020