FRNL | | NewsBibliotheekAgendaNewsletterJobsAdvertisingContact |
  
Home » News » Koop de juiste professionele schrob-/zuigmachine en berg uw dweil op

Koop de juiste professionele schrob-/zuigmachine en berg uw dweil op

Bent u een zaakvoerder van een lokale kruidenwinkel of de fabrieksmanager van een kolossaal depot? Dan wordt uw werkplaats zeer zeker onderworpen aan een regelmatige schoonmaak. Wanneer u nog steeds manueel de gangen van uw werkplaats afdweilt voor de grote schoonmaak, is het hoog tijd om die oude zwabber op te bergen en te gaan voor efficiëntie, gemak en snelheid in de vorm van een schrob-/zuigmachine. Op zoek gaan naar de juiste schrob-/zuigmachine voor uw bedrijf is, we geven het toe… overweldigend. Het aanbod is enorm! We helpen u al een eind op weg door de belangrijkste elementen op te lijsten. Zo vindt u een schrob-/zuigmachines aangepast aan uw professionele voorkeuren.

Kies de juiste soort schrob-/zuigmachines
Bij Kärcher zijn er drie verschillende soorten schrob-/zuigmachines.
 • Er zijn handgeleide of walk-behind schrob-/zuigmachines met een eigen aandrijving of die dienen geduwd te worden  Door de compacte vorm zijn ze stuk voor stuk makkelijk in gebruik en bovendien ook zuiniger dan gewone natreiniging.
 • In het gamma van de zitschrob-/zuigmachines bedient de gebruiker zittend de machine. Dit zijn de grootste schrob-/zuigmachines in het gamma van Kärcher.
 • Bij het gebruik van de step-on schrob-/zuigmachines bestuurt de bediener de machine vanop een platform. Het innovatieve step-on-concept combineert de wendbaarheid van een handgeleide machine met de snelheid van een zitschrob-/zuigmachine.
Doorslaggevende factoren voor uw keuze
Wanneer u zoekt naar een schrob-/zuigmachine die 100% past bij uw professionele noden, moet u op vier factoren letten: oppervlakteprestatie, afmetingen van de machine, werkbreedte en capaciteit van het schoon-/vuilwaterreservoir.
Lees meer over iedere factor die van belang is voor een degelijke en doorgronde keuze voor de juiste professionele reinigingsoplossing.

Oppervlakteprestatie
Kies de schrob-/zuigmachine uit die het efficiëntst de oppervlakte van uw werkplaats, magazijn of winkelruimte kan schoonmaken. De efficiëntie zo’n machine kan worden afgelezen door het aantal meters per uur (m2/u), dat is de oppervlakteprestatie. Het is uiteraard niet de bedoeling dat u een bonkige zitschrob-/zuigmachine aankoopt of huurt die 6000m2/u aan kan voor een winkel met een oppervlakte van slechts 150m2. Kies uw schrob-/zuigmachine zorgvuldig aan de hand van uw noden en de grootte van het gebied dat u wil reinigen.
 • Praktische oppervlakteprestatie van handgeleide of walk-behind schrob-/zuigmachines:  Tot 3250 m²/u
 • Praktische oppervlakteprestatie van zitschrob-/zuigmachines: Vanaf 200m²/u tot maximaal 12 400 m²/u
 • Praktische oppervlakteprestaties van step-on schrob-/zuigmachines: Binnenruimtes vanaf  Tot 2250 m²/u
Afmetingen van de machine
Selecteer een machine die makkelijk te manoeuvreren is in de ruimte de u wilt reinigen. Daarvoor bevelen wij u aan om de lengte, breedte en hoogte van de gewenste schrob-/zuigmachine te bekijken. Maak vooraf uw voorbereidingen en meet de (eventuele) kleine ruimtes op waar u door wil gaan. Kies op basis daarvan een schrob-/zuigmachine die binnen de afmetingen van de (eventuele) kleine ruimtes past. Zo vermijdt u onaangename verassingen als u voor de eerste maal uw nieuwe gehuurde of aangekochte schrob-/zuigmachine wil uittesten.

Werkbreedte van de schrob-/zuigmachine machine
De werkbreedte van een schrob-/zuigmachine is niet dezelfde als de afmetingen van de machine. De werkbreedte is relevant om de tijd in te schatten die u of een medewerker nodig zal hebben om de ruimte te reinigen met een schrob-/zuigmachine. Er zijn twee soorten werkbreedtes:
 • Werkbreedte van de borstel: De breedte van de discborstel of walsborstel. Meestal vooraan aanwezig op de machine, die water uit het schoonwaterreservoir afgeeft en hiermee de oppervlakte reinigt.
 • Werkbreedte van de zuiger: De grootte van de zuiger die het vuile water opvangt aan de achterzijde van de machine en dit vervolgens in het vuilwaterreservoir zuigt. De zuiger zal altijd groter zijn dan de werkbreedte van de borstel, zo wordt het gebruikte water efficiënt opgevangen.
De optimale soort borstelkop
De juiste borstelkop kiezen is afhankelijk van het type vervuiling en de type ondergrond die u wil reinigen. De optimale borstelkop kiezen doet u naargelang het te reinigen oppervlak. We leggen de voordelen van iedere soort borstel naast elkaar:
 • Traditionele reiniging met discborstels
  Lange contacttijd met het te reinigen oppervlak. Optimaal voor hoogglanzende vloeren
  Ideaal voor onderhoudsreiniging van gladde oppervlakken
  Traditionele discborstels zijn snel te vervangen
 • De revolutionaire borstelwalstechniek
  Hogere borsteldruk, ideaal voor een grondige reiniging, zelfs bij structuurvloeren
  Hoge borstelsnelheid voor polijsten
  Geïntegreerde veegfunctie mogelijk
  Waterbesparend dankzij de contraroterende walsborstels
Capaciteit van het schoon-/vuilwaterreservoir
De capaciteit van het schoon- en vuilwaterreservoir, uitgedrukt in liter, geeft weer hoelang de schrob-/zuigmachine operationeel is voordat een van de reservoirs moet worden bijgevuld of geleegd.
Advertorial News
19-11-2020


 Naar de website >>