FRNL | | NewsBibliotheekAgendaNewsletterJobsAdvertisingContact |
  
Home » News » Pandemie zorgt voor herdefiniëring werkplekken

Pandemie zorgt voor herdefiniëring werkplekkenNet zoals samenlevingen en culturen in de loop der tijd veranderen, veranderen ook onze kijk op arbeid, onze manier van werken en onze kantoren. Door de coronapandemie zijn velen gedwongen om van thuis uit te werken, ongeacht of ze dat wilden of er zelfs op voorbereid waren. Het wordt beschreven als een wereldwijd experiment in telewerken en de effecten beginnen zich te manifesteren. Kinnarps interviewde professionals in heel Europa en kreeg inzicht in de uitdagingen, behoeften en kansen die deze nieuwe realiteit heeft gecreëerd.

Hoewel thuiswerken voor organisaties en individuen een wisselende mate van succes heeft gehad, lijkt een flexibelere aanpak blijvend. Dat brengt nieuwe eisen met zich mee voor de manier waarop we werken en hoe we onze kantoorruimtes ontwerpen. Als werknemers twee tot drie dagen per week op afstand werken, is een eigen bureau geen kosteneffectieve oplossing. Sommige medewerkers kunnen ook naar kantoor komen om samen te werken en anderen om zich te concentreren, waardoor we verschillende omgevingen moeten ontwerpen op basis van die activiteiten.

In de nieuwe whitepaper benadrukt Kinnarps het belang van flexibiliteit om toekomstbestendige en duurzame kantoren te creëren die zowel dagelijks als op lange termijn kunnen worden aangepast – wat er ook maar nodig is om aan toekomstige behoeften en uitdagingen te voldoen en een pad naar zakelijk succes te creëren.
Guy Leysen
01-03-2021


 Lees de volledige whitepaper >>