FRNL | | NewsBibliotheekAgendaNewsletterJobsAdvertisingContact |
  
Home » News » Sodexo menu’s aangepast aan Green Deal Eiwittransitie

Sodexo menu’s aangepast aan Green Deal Eiwittransitie



Sodexo schaart zich helemaal achter de Green Deal Eiwittransitie van de Vlaamse overheid die op 26 april wordt ondertekend. Het bedrijf dat in België meer dan 500 restaurants uitbaat en dagelijks instaat voor een gezonde maaltijd voor tienduizenden Belgen in bedrijven, ziekenhuizen, scholen… gaat vanaf het winterseizoen zijn menu’s aanpassen en extra inzetten op het opleiden van chefs. De Vlaming eet lekker en gevarieerd, maar de consumptie van vlees en vleeswaren in verhouding tot groenten, fruit, volle granen, peulvruchten en noten is te hoog. Dit heeft belangrijke gevolgen voor de gezondheid, onze ecologische voetafdruk en de betaalbaarheid van kwalitatieve voeding. De Green Deal onder impuls van minister Zuhal Demir wil dit consumptiegedrag tegen 2030 omkeren, door middel van een samenwerking met diverse actoren. Het gaat om vrijwillige, ambitieuze overeenkomsten tussen bedrijven, organisaties en de overheid om samen op korte termijn duurzame acties te realiseren.
Guy Leysen
28-04-2021