FRNL | | NewsBibliotheekAgendaNewsletterJobsAdvertisingContact |
  
Home » News » Sodexo opnieuw aan de top van het ‘Sustainability Yearbook 2017’

Sodexo opnieuw aan de top van het ‘Sustainability Yearbook 2017’De onderneming SODEXO, actief in de Diensten voor Levenskwaliteit, werd onlangs voor de tiende opeenvolgende keer bekroond tot beste speler in haar sector, dankzij haar uitstekende resultaten op het vlak van duurzaamheid. Met het behalen van de prijs Gold Class van het ‘Sustainability Yearbook 2017’ van RobecoSAM ziet de onderneming zich beloond voor haar MVO-politiek (maatschappelijk verantwoord ondernemen), die waarde op lange termijn creëert voor haar aandeelhouders.

RobecoSAM, een grote onderneming voor activabeheer, gespecialiseerd in duurzame fondsen, publiceert elk jaar het ‘Sustainability Yearbook’. Deze wereldwijde publicatie is een referentie op het vlak van verantwoord ondernemen. In 2017 werd het klassement opgemaakt op basis van 867 ondernemingen verspreid over 42 verschillende landen.

Lokale ontwikkeling
Deze onderscheiding plaatst de bijdrage aan de ontwikkeling op economisch-, sociaal- en milieuvlak van de gemeenten, gewesten en landen waar Sodexo actief is, in de kijker. Het facilitair bedrijf, dat aanwezig is in 80 landen, draagt - vooral via de relaties met de medewerkers, klanten en leveranciers - bij tot de lokale ontwikkeling, door de inzetbaarheid van de medewerkers te versterken en de economische ontwikkeling van de partners te bestendigen.

Solidaire projecten
Naast andere partnerships werkt Sodexo nauw samen met Stop Hunger, een internationale non-profitorganisatie die in 1996 werd opgericht door medewerkers van de groep. Op die wijze ondersteunt Sodexo netwerken van solidaire kruidenierszaken, en financiert het de oprichting van collectieve tuinen in Frankrijk en Latijns-Amerika. Uiteraard houdt deze nauwe samenwerking daarbij niet op: beide organisaties helpen tevens vrouwen om autonomer te worden en meer bij te dragen aan duurzame ontwikkeling, waarbij ze hun activiteit aanwenden als middel tot responsabilisering.
Raphael Pèrez
15-02-2017