FRNL | | NewsBibliotheekAgendaNewsletterJobsAdvertisingContact |
  
Home » News » Sabca Brussel neemt 4.700 zonnepanelen in gebruik

Sabca Brussel neemt 4.700 zonnepanelen in gebruik

foto: EDF Luminus
foto: EDF Luminus

Op de daken van Sabca in Brussel werden 4.700 zonnepanelen geïnstalleerd. Met zijn 15.000 m² aan zonnepanelen is dit de grootste installatie in het Brussels Hoofdstedelijk Gewest.

De installatie werd geplaatst door Luminus in samenwerking met haar gespecialiseerd filiaal Dauvister. De panelen liggen verspreid over 6 daken en beslaan een totale oppervlakte van 15.000 m².

De zonnepanelen hebben een totale capaciteit van 1.293 kWc, zullen zo’n 1.215 MWh per jaar produceren en gaan een CO2-besparing opleveren van ruim 554 ton per jaar. Sabca zal 98% van de stroom die door de zonnepalen wordt geproduceerd zelf verbruiken.

Céline Fremault, Brussels minister van Huisvesting, Levenskwaliteit, Leefmilieu en Energie was aanwezig bij de inhuldiging: “Gezien de hoogdringendheid om actie te ondernemen voor het klimaat en het leefmilieu stemt het mij erg tevreden dat grote bedrijven zoals Sabca en Luminus zich engageren om hun CO2-uitstoot in Brussel te verminderen.”

Dankzij de installatie van de zonnepanelen verkleint Sabca zijn ecologische voetafdruk en draagt het bij aan de hernieuwbare energieproductie in het Brussels Hoofdstedelijk Gewest.

Guy Leysen voor engineeringnet.be
23-01-2019