FRNL | | NewsBibliotheekAgendaNewsletterJobsAdvertisingContact |
  
Home » News » De bedrijfswagen inruilen voor een tuinkantoor

De bedrijfswagen inruilen voor een tuinkantoorDat is de interessante titel van een artikel in L’Echo, dat de ideale oplossing aanreikt voor wie mobiliteitsproblemen ondervindt om naar het werk te gaan. Geen fileleed meer maar op kosten van de werkgever thuiswerken in een kantoortje midden in de natuur! Deze mogelijke oplossing brengt ons opnieuw een stapje dichter bij een betere work-life balance.

De bouw van de houten kantoormodule – een functionele en lichtrijke chalet met ramen – kan worden gefinancierd door het bedrijf dat u in dienst neemt, net zoals het uw leasingwagen zou financieren. Het bedrijf Systimber, dat gespecialiseerd is in de bouw van prefab ‘tiny houses’ in massief hout, is van plan om deze creatieve financieringsoplossing aan te bieden.

Toen L’Echo om meer uitleg over het concept vroeg, antwoordde een van de verantwoordelijken bij Systimber dat ze momenteel de mogelijkheid onderzoeken voor het huren en nadien kopen van zo’n module op basis van een leasingformule zoals bij bedrijfswagens: klanten betalen een maandelijkse huursom en kunnen de module na afloop van het contract overnemen tegen de restwaarde. De aankoopwaarde van zo'n ‘tuinkantoor’ is vergelijkbaar met de prijzen van bedrijfswagens.

Toch roept dit baanbrekende voorstel nog veel vragen op. Als de investering door het bedrijf gebeurt (privaat VAA), kan de privépersoon dan worden belast? En wat gebeurt er met het tuinkantoor als de arbeidsovereenkomst ten einde loopt? Recupereert het bedrijf het tuinkantoor om het ter beschikking van iemand anders te stellen? Want dit houten kantoor is volledig demonteer- en hermonteerbaar. Beschikt de werknemer die het bedrijf verlaat over een optie tot overname die contractueel vastgelegd is? En wat met de verzekering?

Met de zomervakantie in aantocht is dit een zeer aantrekkelijk voorstel dat grondiger zou moeten worden bekeken voor werknemers die een grote tuin hebben en op afstand kunnen werken.
06-07-2020