FRNL | | NewsBibliotheekAgendaNewsletterJobsAdvertisingContact |
  
Home » News » De impact van biofilisch design op lichaam en geest

De impact van biofilisch design op lichaam en geest

Biofilisch design streeft ernaar fysiek en mentaal welzijn in publieke en private ruimtes te bevorderen door een band te creëren tussen de natuur en het interieur of de architectuur. Geslaagd biofilisch design combineert een mensgerichte benadering met een natuurlijke invalshoek om inspirerende en rustgevende ruimtes te creëren.

De voordelen van biofilisch design
  • Het bevordert het algemene welzijn: Ons stressniveau daalt wanneer natuurlijke elementen direct of indirect worden geïntegreerd in gebouwen. Tegelijk nemen onze productiviteit en creativiteit toe, terwijl ook ons emotionele en zelfs ons fysieke welzijn een boost krijgen.
  • Het verhoogt de productiviteit: Een biofilisch design voor klaslokalen en kantoren heeft een aangetoond positief effect op de productiviteit, de creativiteit en het concentratievermogen.
  • Het creëert een meerwaarde: Natuurlijke elementen in een ruimte – denk bijvoorbeeld aan planten of een aangelegde tuin – verhogen de gemiddelde huurprijzen voor commerciële ruimtes.
De juiste vloeroplossing voor een nog beter biofilisch design
Hoewel planten en natuurlijke daglicht de hoofdrol spelen in een biofilisch design, kunnen ook andere interieurelementen hun steentje bijdragen. Zo draagt een vinylvloer die een natuurgetrouwe look en textuur combineert met warmte en comfort, perfect bij aan een stimulerende en harmonieuze omgeving. De Moduleo 55 Impressive LVT-collectie van IVC met natuurgetrouw houteffect sluit hier naadloos bij aan. Dankzij de structuurnerven en -knoesten voelt de vloer echt aan als hout. Spreekt de kracht van vloeroplossingen en biofilisch design tot je verbeelding? Ontdek alle mogelijkheden op www.ivc-commercial.com
Advertorial News
20-05-2019