FRNL | | NewsBibliotheekAgendaNewsletterJobsAdvertisingContact |
  
Home » Aan de wieg van een nieuwe identiteit

Aan de wieg van een nieuwe identiteit

Robert De Colfmaker, Facility Manager van NN Belgium
Robert De Colfmaker, Facility Manager van NN Belgium

Recent werd bekend dat NN Belgium - het vroegere ING Life & Non-Life - Delta Lloyd Life overneemt. Er wordt hard gewerkt aan de versmelting van beide organisaties tot een nieuwe entiteit. Robert De Colfmaker, Facility Manager van NN Belgium, effent de weg om het gecombineerde bedrijf operationeel te maken. NN Belgium is sinds 2013 gehuisvest in het ‘Airport Plaza’ complex in Diegem. Delta Lloyd Life is gevestigd aan de Fonsnylaan nabij het Brusselse Zuidstation, een gebouw in eigendom. Robert De Colfmaker: “Voor de nieuwe organisatie is één gemeenschappelijke thuis vooropgesteld. Een lokalisatiestudie stond dan ook bovenaan op de agenda, rekening houdend met de mobiliteit van de werknemers t.o.v. de locatie, de financiële aspecten en een strategische langetermijnvisie”. Het behoud van het gebouw aan de Fonsnylaan bleek alleen al omwille van de ligging aan het Zuidstation de beste optie. Het gebouw zal wel een grondige renovatie ondergaan. “Het project dat in 2013 voor ING Life & Non-Life, nu NN Belgium, werd uitgewerkt was in die tijd zeer vooruitstrevend” blikt Robert De Colfmaker terug. “Nu bestaat de uitdaging er vooral in om de beide bestaande organisaties grondig te analyseren en ze te versmelten tot een nieuwe geïntegreerde organisatie met eigen identiteit. Het mag dus zeker geen copy-paste worden van wat we in 2013 deden”.

Nieuw DNA definiëren
De nieuwe organisatie gaat voor een ‘omnichannel’ marktbenadering, daar waar NN Belgium zijn producten vandaag via het bankkanaal aanbiedt en Delta Lloyd Life via het makelaarsnetwerk. Bij het voorafgaand onderzoek naar de identiteit en de noden van de nieuwe organisatie wordt uitgekeken naar de mogelijkheden van nieuwe technologieën als IoT en hun haalbaarheid van integratie. Robert De Colfmaker: “Hiervoor maken we graag gebruik van de expertise bij onze partners, zoals Proximus voor verschillende technologiefacetten”.
De rode draad doorheen het synergieproject is ‘de best mogelijke omgeving creëren voor de dienstverlening naar de klanten’, zonder onderscheid tussen de voormalige NN Belgium en Delta Lloyd Life klanten. “Vandaag vertrekken we vanuit twee culturen, twee IT-systemen, …” stelt Robert De Colfmaker. “Uit de bestaande mogelijkheden moeten we het beste selecteren en meenemen naar de nieuwe organisatie, maar daar bovendien een nieuwe laag overzetten om voor iedereen een aantrekkelijke werkomgeving en nieuwe thuis te creëren. We leggen daarbij de nadruk op de samenwerking van mensen uit de beide huidige organisaties”. Het is zeker ook een hele uitdaging om de medewerkers van NN Belgium naar het gebouw van Delta Lloyd Life over te brengen. ‘Airport Plaza’ is immers een kantoorgebouw met heel wat aantrekkelijke services voor wie er werkt.
Momenteel loopt het onderzoek naar de best aangewezen renovatieaanpak voor het gebouw aan de Fonsnylaan. Robert De Colfmaker besluit: “We zijn vastberaden om met dit project te gaan voor een IFMA-Award!“.
Eduard Codde
02-11-2017