FRNL | | NewsBibliotheekAgendaNewsletterJobsAdvertisingContact |
  
Home » Schneider Electric zet stap richting universele automatisering

Schneider Electric zet stap richting universele automatiseringHet bedrijf roept de industrie op om "universele automatisering" te omarmen. Een wijdverspreide invoering van open standaarden stimuleert innovatie en leidt tot meer efficiŽntie, flexibiliteit en duurzaamheid.

IndustriŽle activiteiten ondergaan een ingrijpende transformatie. Vooruitgang in machine learning, augmented reality, real-time analytics en het IIoT zijn erg beloftevol voor industriŽle ondernemingen en fabrikanten. Het realiseren van dit potentieel wordt echter beperkt door gesloten automatiseringsplatformen.

Zij beperken de toepassing van best-of-breed technologieŽn, maar bemoeilijken ook de integratie van componenten van derden bemoeilijken en zijn duur om te upgraden en te onderhouden. Terwijl de informatietechnologie open platformen heeft ingevoerd en zich snel ontwikkelt, kan van de industriŽle technologie niet hetzelfde worden gezegd.

Een gebrek aan aanpasbaarheid, modularisering en interoperabiliteit zette een rem zet op innovatie in de industrie. Schneider Electric meent dat de tijd rijp is voor een gedurfde stap in de industriŽle automatisering en roept industriŽle gebruikers, verkopers, OEM's, systeemintegratoren en EPC's in de gehele industrie op om voluit voor universele automatisering te gaan. Het bedrijf maakt de universele automatiseringsvisie waar met de introductie van EcoStruxure Automation Expert. Met dit eerste universele automatiseringsproduct op basis van de IEC61499-standaard begint een nieuw tijdperk van softwaregerichte, interoperabele industriŽle automatisering.

De eerste versie ondersteunt traditionele automatiseringsplatforms, zoals Modicon PLC's en Altivar frequentieregelaars en pc's. Voor het eerst kunnen complexe besturingsalgoritmes voor meerdere aandrijvingen worden geprogrammeerd en gedistribueerd naar de controller van de aandrijving, zonder dat hiervoor een centrale PLC nodig is.
Guy Leysen
17-05-2022


 Meer informatie >>