FRNL | | NewsBibliotheekAgendaNewsletterJobsAdvertisingContact |
  

Steelcase opnieuw erkend door het prestigieuze Fortune magazineVoor het negende achtereenvolgende jaar werd de specialist in kantooromgevingen door Fortune Magazine uitgeroepen tot één van ’s werelds meest bewonderde bedrijven van 2015 in het segment Home Accessoires en Meubilair.
Fortune’s ranglijsten worden ieder jaar gepubliceerd en representeren de observaties en meningen van managers, directeuren en analisten van in totaal 692 bedrijven in dertig landen. De respondenten waarderen hun branchegenoten en concurrenten op negen criteria: innovatie, hr-management, het gebruik van bedrijfsmiddelen, maatschappelijke verantwoordelijkheid, kwaliteit van management, langetermijninvesteringen, financiële gezondheid, kwaliteit van producten en diensten en wereldwijd concurrentievermogen.

Innovatie & duurzaamheid
In dit klassement scoort Steelcase goed in de categorieën innovatie, maatschappelijke verantwoordelijkheid, kwaliteit van management en kwaliteit van producten en diensten. Dit weerspiegelt het streven van Steelcase naar een gezonde langetermijnstrategie die leidt tot de groei van de bedrijfsactiviteiten in de belangrijkste afzetmarkten, waarbij de focus blijft op het ontwikkelen van nieuwe producten en diensten die toonaangevende bedrijven helpen optimaal te presteren.

De erkenning door Fortune volgt op een lange reeks van prijzen en erkenningen die Steelcase het afgelopen jaar in ontvangst mocht nemen op het gebied van innovatie en hoogwaardige producten en oplossingen. Zo ontving Steelcase de LEED Plantinum Certification van de U.S. GreenBuilding Council voor zijn nieuwe innovatiecentrum in zijn wereldwijde hoofdkantoor in Michigan. Steelcase bracht in 2014 ook een aantal nieuwe producten op de markt, waaronder bureaulijn Ology die kortgeleden het Cradle to Cradle-certificaat Zilver kreeg toebedeeld. Daarnaast ontving B-Free, een vernieuwende productlijn voor informele ruimtes die samenwerking en creatief denken stimuleert, de iF product design award 2014 en de prestigieuze Red Dot award: Product Design 2014.
Kim Verhegge
18-03-2015