FRNL | | NewsBibliotheekAgendaNewsletterJobsAdvertisingContact |
  
Home » Als beste uit de test: de Smart Life CO2-meter

Als beste uit de test: de Smart Life CO2-meterHet belang van goede luchtkwaliteit: de COVID-19-crisis heeft de aandacht voor ventilatie en luchtkwaliteit duidelijk vergroot maar uit onderzoek blijkt dat er grote prijs- en kwaliteitsverschillen zijn in de meettoestellen die op de markt zijn.

Overheid focust op CO2, waarom?
CO2 is een gas dat wordt geproduceerd door menselijke activiteit en zal oplopen indien er niet voldoende wordt geventileerd. Goede ventilatie impliceert minder CO2, en dus kan een CO2-meting indirect de ventilatie-efficiëntie evalueren (indien er geen plaatselijke verontreinigingsbronnen zijn).

Onderzoek meettoestellen
Atmosafe heeft een tiental meettoestellen getest, die in aanschaf niet meer dan €200 kosten. Algemeen kan je stellen dat toestellen die werken met een infraroodcel beter zijn dan de alternatieven omdat deze rechtstreeks CO2 meten. Zeker bij de goedkopere toestellen zijn er die geen betrouwbare resultaten geven. De Smart Life CO2-meter kwam als beste uit dit onderzoek. Met dit toestel haal je dus een betaalbare en betrouwbare CO2-meter in huis!
21-10-2021


 Meer informatie >>