FRNL | | NewsBibliotheekAgendaNewsletterJobsAdvertisingContact |
  
Home » Leefmilieu Brussel lanceert nieuwe seminaries en opleidingen rond duurzame gebouwen

Leefmilieu Brussel lanceert nieuwe seminaries en opleidingen rond duurzame gebouwenAl sinds 2014 organiseert Leefmilieu Brussel de seminaries en opleidingen ‘Duurzame Gebouwen’ en die zijn een referentie geworden voor bouwprofessionals die in het Brussels Hoofdstedelijk Gewest actief zijn. Door in te schrijven in één van de nieuwe seminaries en/of opleidingen kan dus voordeel gehaald worden uit de Brusselse knowhow op dit vlak, die intussen erkend wordt op internationaal niveau.

Op een tiental jaren tijd kwamen er in het Gewest heel wat duurzame gebouwen bij, zowel in nieuwbouw als in renovaties. De projectoproepen voor ‘Voorbeeldgebouwen’ alleen al, leverden zowat 250 projecten op. Heel wat Brusselse ontwerpers, aannemers en bouwheren bewezen daarmee dat het perfect mogelijk is uitstekende energie- en milieuprestaties te halen binnen een haalbaar budget.

Alle seminaries en opleidingen worden geleid door specialisten op het vlak van duurzaam bouwen en renoveren in het Brussels Gewest. Talloze projecten in het Gewest zullen aan bod komen. De werfbezoeken, die deel uitmaken van deze seminaries en opleidingen, worden op maat geselecteerd in functie van de thematiek en het profiel van de deelnemers. Het gaat telkens om geleide bezoeken door actoren die rechtstreeks bij het project betrokken zijn. Zowel tijdens presentaties als tijdens werfbezoeken, is er ruimte om met ervaren collega’s over duurzame gebouwen van gedachten te wisselen.

Deze seminaries en opleidingen zijn bedoeld voor alle bouwprofessionals die in het Brussels Hoofdstedelijk Gewest actief zijn: architecten, studiebureaus, ingenieurs, professionele bouwheren, promotoren, beheerders van gebouwen, syndici, aannemers, ...
Guy Leysen
03-07-2020


 Meer informatie >>