FRNL | | NewsBibliotheekAgendaNewsletterJobsAdvertisingContact |
  
Home » Manutan verkozen tot Great Place To Work

Manutan verkozen tot Great Place To Work‘Great Place to Work’ is een kwaliteitslabel dat jaarlijks wordt uitgereikt door het ‘Great Place to Work® Institute Belgium’, dit in samenwerking met Vlerick Business School. Het label staat internationaal aangeschreven als hét belangrijkste werkgeverslabel. Kort samengevat zijn de verkozen werkplekken organisaties waar medewerkers trots zijn op hun job en plezier beleven aan hun werk. In februari 2021 werd specialist in bedrijfsbenodigdheden Manutan Belgium gecertificeerd als ‘Great Place To Work’. Deze erkenning is het gevolg van hoe Manutan omging met de uitdagingen van de Covid 19-crisis.

De behaalde score is het resultaat van een diepgaande analyse door het Great Place to Work istituut. De analyse is tweeledig: enerzijds is er een anonieme bevraging van medewerkers (de Trust Index), anderzijds een audit van de bedrijfs- en HR-cultuur (de Culture Audit). Vlerick Business School opereert voor België als coördinerend instituut. Wie een score van 80% of meer haalt, behaalt de Great Place to Work certificatie.

Uniek is dat de evaluatie door de medewerkers primeert. Twee derde van de eindscore van de organisatie wordt namelijk bepaald door de score op de Trust Index©. “We zijn dan ook erg trots op ons resultaat”, zegt Bruno Vanhauwaert, Sales Operations Manager voor Manutan België en Duitsland. “Zeker gezien de omstandigheden sinds maart 2020. Het continue thuiswerk maakt het er niet altijd makkelijker op om op een aangename manier te werken en om de banden tussen collega’s van verschillende afdelingen aan te houden. Daarom lanceerden we al snel enkele heel concrete initiatieven”.

Thuiswerken en verbinden
Om de belangrijke band tussen thuiswerkers en de organisatie te behouden, luisterde Manutan eerst naar het personeel. Materiaal dat zij nodig hadden om thuis te kunnen werken werd aan huis geleverd, zelfs de eigen bureaustoel! Maar ook de fun factor ontsnapte niet aan de aandacht. Zo werden o.a. online coffee corners georganiseerd, waarop men vanuit de hele Benelux kon inbellen. Daarnaast voorzag de werkgever ook verschillende ‘brievenbusmomentjes’. Dat zijn kleine maar fijne aandachtsmomenten, zoals een bedankingskaartje voor de inzet in de moeilijke tijden, een virtueel borrelpakketje, een kerstkaartje… Zo werd het sociaal contact maximaal behouden, ook al moest dat dan op afstand.

Manutan heeft zelfs een intern team van ‘ambassadeurs’ samengesteld. Dat zijn werknemers die nadenken over hoe de werkomgeving nog aangenamer gemaakt kan worden en daarvoor zelfs over een eigen budget beschikken. Een paar concrete initiatieven zijn de organisatie van een kerstlunch op afstand, een lentekaartje en gepersonaliseerde chocolaatjes met een fijne boodschap in de brievenbus voor Valentijn.

Blijven verbeteren
Het behalen van de Great Place to Work certificatie is echter geen eindpunt. Bruno Vanhauwaert: “We halen bijzonder veel waardevolle informatie uit de bevraging. Dus ook suggesties hoe we nog beter kunnen doen. Een open en transparante communicatie met de medewerkers is daarvoor cruciaal. We blíjven in elk geval inzetten op opleiding, innovatie, betrokkenheid, interne mobiliteit en het aanwakkeren van een gevoel van trots. Of zoals we het bij Manutan zeggen: All you need. With love”.
Eduard Codde
25-03-2021