FRNL | | NewsBibliotheekAgendaNewsletterJobsAdvertisingContact |
  
Home » Nieuwe showroom laat kennismaken met moderne manieren van werken

Nieuwe showroom laat kennismaken met moderne manieren van werkenPami inspireert zijn klanten om tot de best mogelijke werkomgeving te komen. In Pelt gebeurt dat voortaan vanuit een gloednieuwe showroom. Tijdens de officiële opening in oktober konden de aanwezigen kennismaken met de meest moderne en eigentijdse werkvormen en werkplekken. 170 gasten waren er bij en zagen dat het goed was.

Een goede werkomgeving beantwoordt aan twee voorwaarden. Ze is in de eerste plaats functioneel zodat de efficiëntie van de medewerkers verhoogt. Maar daarnaast moet ze inspireren voor een grote jobtevredenheid. De werkplekomgevingen die Pami creëert combineren die twee voorwaarden om telkens weer tot een stimulerend geheel te komen. Marketingmanager Christophe van Hees: “Door zelf te ontwerpen creëren we een omgeving die past bij uw unieke bedrijfscultuur. Structureel, origineel, ergonomisch en esthetisch. Uw medewerkers moeten er tenslotte elke dag het beste van zichzelf geven. Onze interieurarchitecten laten zich inspireren door uw ambities.”

Showroom als visitekaartje
De showrooms in Pelt en Brussel zijn het visitekaartje van die visie. Dit jaar kreeg het hoofdkwartier in Pelt een complete make-over. Zowel de showroom als de kantoorruimtes werden in een nieuw jasje gestoken. “We vertrekken altijd vanuit onze missie ‘we love to create inspiring and exciting workplaces that improve job satisfaction and work efficiency’. We stelden echter vast dat onze showroom hier niet meer voor 100% aan voldeed. Aangezien we onze eigen meest kritische klant zijn, beslisten we om ze grondig aan te pakken. Verlichting, vloerbekleding, meubilair, alles werd herdacht”, vertelt Christophe van Hees.

Beleving centraal
In februari van dit jaar lag een eerste concept op tafel. “We hebben dat wel nog een aantal keren aangepast maar de rode draad is gebleven. We wilden beleving centraal zetten. Om de bezoeker voor te stellen aan de moderne manieren van werken en onze oplossingen hiervoor.” Een mooi voorbeeld daarvan is de toepassing van virtual reality (VR). Tijdens de opening in oktober konden de 170 gasten een wandeling maken door een virtuele kantooromgeving. Een spectaculaire beleving maar tegelijk een zeer functionele. Want klanten kunnen zo een glimp opvangen van hoe hun nieuwe werkplek er kan uitzien.

Circulair in hart en nieren
Pami zet ook hard in op duurzame werkomgevingen en circulair inrichten. Thomas Vandenhaute van Sirris legde uit hoe dat ingang kan vinden. “Recycleren is goed, maar onvoldoende. Herstellen, hergebruiken, herbestemmen zijn de stations ervoor, zodat de waarde zo hoog mogelijk blijft.” Hij doorspekte zijn verhaal met voorbeelden uit ‘eigen huis’. Een oude, versleten rolkast staan? Pami kan ze omtoveren tot een locker. Een bezoek aan de productiehal maakte meteen duidelijk dat kwaliteit en degelijkheid in het DNA van Pami-meubilair zitten, ontworpen om duizenden gebruiksuren op de teller te halen.

Technologie om het kantoorleven aangenamer te maken
Ten slotte was er op de openingsavond aandacht voor de praktische implicaties van het nieuwe werken. “Het traditionele gebruik van het kantoor wijzigt drastisch. Technologie kan ervoor zorgen dat kantooromgevingen beter werkbaar worden, dat werknemers slimmer, plezieriger en efficiënter aan de slag kunnen”, vatte Chris Wiegeraad, channel development manager bij GoBright samen. “Met onze oplossingen hoeven ze niet meer te zoeken naar een vrij bureau, vergaderruimte of collega. Sensoren, een online portal een slimme app en verschillende integraties tonen de weg.”

Door Valérie Couplez