FRNL | | NewsBibliotheekAgendaNewsletterJobsAdvertisingContact |
  

Steelcase heeft een stoel voor moderne onderwijsmethoden ontworpen

Steelcase, gespecialiseerd in de inrichting van kantoren, introduceert een nieuwe stoel die speciaal ontworpen is voor moderne onderwijsmethoden. Dankzij de vele functionaliteiten stimuleert Node actief leren en interactie in de klaslokalen. Voor het ontwerp werkte Steelcase met onderwijsinstellingen samen.
Deze wendbare stoel met draaibare zitting bevordert de interactie doordat het oogcontact tussen de student en de docent of medestudent behouden kan worden. Ook informatie op een bord of scherm waar dan ook in het klaslokaal kan makkelijk gevolgd worden. Het ontwerp van de zitting stelt de studenten bovendien in staat om van houding en positie te veranderen, en biedt comfort voor meerdere leersituaties aangezien de stoel aangepast kan worden aan de stijl van lesgeven. En als de studenten lang moeten blijven zitten, dan zorgen de contouren van de zitting voor meer zitcomfort.
Node is voorzien van een groot werkblad waarop een laptop, andere mobiele apparaten en schoolboeken gelijktijdig gebruikt kunnen worden. De stoel is volledig instelbaar voor zowel rechts- als linkshandige studenten. De basis en de armleuning van Node zijn zodanig ontworpen dat er items in opgeborgen kunnen worden die tijdens de les niet nodig zijn, zoals persoonlijke spullen en tassen. Zo blijven de gangpaden vrij en worden de fysieke verschuivingen tussen onderwijsmethoden niet gehinderd. Bij gebruik in groepen gaat Node met andere stoelen op in het geheel en wordt zo één dynamische groepstafel gevormd.
De stoel Node won de Spark! Award 2010, de hoogste prijs in de internationale multilevel designwedstrijd. Node is verkrijgbaar in vijf verschillende zittingkleuren.
19-01-2011