FRNL | | NewsBibliotheekAgendaNewsletterJobsAdvertisingContact |
  
Home » News » Flokk en Giroflex, een voortreffelijke samenwerking

Flokk en Giroflex, een voortreffelijke samenwerkingSpecialist in bureaustoelen Giroflex sloot onlangs een nieuwe overeenkomst met Flokk, de marktleider in Scandinavië, en wordt een dochteronderneming van de Noorse groep. Naar aanleiding van deze samenwerking, die sinds half juli een feit is, neemt Flokk alle ondernemingen van Giroflex over.
Daarmee heeft het Zwitserse bedrijf, dat in Flokks portfolio een onafhankelijk merk blijft en dat als entiteit van een internationale groep zijn afzetgebied kan uitbreiden en nieuwe kansen kan grijpen, een uitstekende deal gesloten. "De overname door Flokk biedt nieuwe mogelijkheden voor Giroflex. Als onderdeel van een grotere groep kunnen we ons geografisch bereik uitbreiden en nieuwe groeimogelijkheden zoeken", aldus Frank Forster, CEO van Giroflex.

Gemeenschappelijke filosofie
Bij Flokk is het enthousiasme groot: "We zijn zeer trots dat we Giroflex in de Flokk-familie mogen verwelkomen", vertelt Lars I. Røiri, CEO van Flokk. "Onze twee bedrijven delen voor het grootste deel dezelfde filosofie op het vlak van productkwaliteit en -ontwerp, maar zijn geen directe concurrenten omdat we in verschillende markten actief zijn", besluit de CEO. Dankzij deze samenwerking wordt het bedrijf de grootste bureaustoelenfabrikant in Europa.
Raphael Pèrez
19-08-2017