FRNL | | NewsBibliotheekAgendaNewsletterJobsAdvertisingContact |
  
Home » News » Zeg niet meer ‘MCS Solutions’ maar ‘Spacewell’

Zeg niet meer ‘MCS Solutions’ maar ‘Spacewell’Een zestal maanden geleden kondigde de groep Nemetschek de overname aan van MCS Solutions, een bedrijf dat in België bekendstaat om de ontwikkeling van FMIS- en IWMS-software. Half januari zette de groep zijn externe groei voort met de overname van het Nederlandse bedrijf AXXERION dat actief is in dezelfde activiteitengebieden en meer bepaald multi-tenant SaaS-oplossingen aanlevert. Het personeelsbestand van MCS Solutions werd meteen uitgebreid met de bijna 100 mensen van Axxerion en telt inmiddels 300 medewerkers verdeeld over tien vestigingen, waarvan het hoofdkantoor zich in Antwerpen bevindt. De overname van Axxerion door MCS Solutions maakte een algemene herpositionering van de merken, producten en diensten van Nemetschek noodzakelijk. Het is de ambitie van de groep om een wereldleider te worden op het vlak van oplossingen voor activiteiten die verband houden met de architectuur, de bouw (BIM-software), het beheer en het gebruik van gebouwen en werkruimten (IWMS-software). MCS Solutions heeft daarom zijn naam veranderd in Spacewell.

Strategische rebranding
Koen Matthijs, CEO van Spacewell, licht deze strategische ontwikkeling toe: “De naam Spacewell benadrukt onze missie om bedrijven te helpen om gezondere, aangenamere en productievere omgevingen te creëren. Door met het Internet of Things te connecteren en in real time gegevens van sensoren en gebruikersapparaten te gebruiken, wordt het beheer van gebouwen veel slimmer. Daardoor kunnen onze klanten betere ruimtes creëren, slimmere diensten verlenen en het welzijn van de gebruikers verbeteren.”

Het merk Spacewell biedt vijf gamma’s van managementproducten en -diensten aan:
  • COBUNDU: lijn van producten en oplossingen om gebouwen intelligenter te maken.
  • MCS Software: IWMS-software (Integrated Workplace Management System) gebaseerd op het IoT en bestaande uit een waaier van mobiele applicaties voor het beheer van facilitaire diensten en werkomgevingen.
  • Axxerion: biedt SaaS-oplossingen (Software as a Service) voor facility management aan. Axxerion host de software die aan klanten verhuurd wordt en brengt die via het internet tot bij de eindgebruikers.
  • O-Prognose: software voor de follow-up van het predictieve en curatieve onderhoud op lange termijn.
  • Consulting services: consultancydiensten omtrent het beheer van de algemene diensten zoals onderhoud, catering, schoonmaak en beveiliging. Biedt ook expertise aan op het vlak van ‘intelligent werken’, vooral met betrekking tot nieuwe organisaties van het werk en van werkomgevingen (SWOW)
.

Integraal beheer van de levensduur van gebouwen
Met de oprichting van het wereldmerk Spacewell maakt de Nemetschek-groep de cirkel rond door IT-oplossingen aan te bieden die de volledige levensduur van gebouwen dekken, gaande van hulp bij het ontwerp en de bouw met BIM-software tot het beheer en gebruik van de gebouwen. Met zijn vier miljoen klanten wereldwijd en zijn 2.500 specialisten heeft de groep alvast alle tools in handen om zijn ambities waar te maken!
In 1989 was MCS Solutions een van de eerste spelers op de Belgische markt die FMIS-software ontwikkelden. Oprichter Marcel Eeckhout, tevens gewezen voorzitter van de beroepsfederatie voor facility managers (IFMA), heeft in ruime mate bijgedragen aan de professionalisering van facility management.
Met de oprichting van Spacewell wordt een bladzijde omgedraaid en tekent zich een nieuwe toekomst af.
Didier Van Den Eynde
14-02-2019