FRNL | | NewsBibliotheekAgendaNewsletterJobsAdvertisingContact |
  

SPACES opent vestiging in de Europese Wijk

Het van oorsprong Nederlandse bedrijf SPACES is gespecialiseerd in de oprichting, het beheer en de bezieling van coworkingcentra. Het maakt deel uit van IWG (International Workplace Group (het vroegere Regus), de multinational die Spaces vijf jaar geleden overnam. Toen was Spaces dé referentie in de Benelux en Engeland voor de oprichting en uitbating van coworkingcentra. Spaces zette zijn eerste stappen in België met de opening van een businesscenter in het Pegasus Park te Diegem in 2017.

Spaces European District Center
Begin februari opende een tweede vestiging haar deuren in de Belliardstraat, midden in de Europese Wijk in Brussel. Het Spaces European District Center heeft een oppervlakte van 4.400 m² verspreid over vijf verdiepingen in een gloednieuw gebouw van Cofinimmo. Het centrum bestaat uit een mix van coworkingruimtes (de ‘businessclub’), een meerderheid aan privékantoren, vergaderzalen en op het gelijkvloers het trendy restaurant-café Green Kitchen dat uitgeeft op een binnentuin van zo’n 400 m². Een grote luxe voor deze straat en wijk die in de loop der jaren volgebouwd werd.

Offensief
Met een toegangsprijs voor de coworkingruimtes van 149 euro per maand biedt Spaces een bijzonder aantrekkelijk aanbod. Een privékantoor heb je al voor 369 euro per maand, inclusief toegang tot de coworkingruimtes. De centra van Spaces richten zich vooral tot startups, ondernemers en kmo’s. Het succes van het nieuwe centrum zal voor een groot deel afhangen van de bezieling van de community om de vele freelancers en kleine ondernemingen met elkaar in contact te brengen.

Netwerk
Spaces is van plan om zich in een vlot tempo verder uit te breiden in België. Een derde vestiging opende al haar deuren in een voormalig herenhuis in Mechelen. Drie andere centra worden verwacht in het Antwerpse kantorencomplex Post X langs de Singel op een boogscheut van het station Antwerpen-Berchem, in de Visverkopersstraat aan de Beurs en in het vroegere goederenstation Gare Maritime op het terrein van Thurn & Taxis in Brussel.
Eind 2020 zou het netwerk van Spaces twintig locaties moeten tellen in België. De grote troef van Spaces en de IWG-groep is hun wereldwijde netwerk dat nu al uit 250 centra bestaat. In België vormt het aanbod privékantoren en coworkingruimtes van Spaces een aanvulling op dat van Regus, dat ook deel uitmaakt van de groep en al 33 businesscenters beheert.
Didier Van Den Eynde
28-02-2019