FRNL | | NewsBibliotheekAgendaNewsletterJobsAdvertisingContact |
  
Home » News » Catering
Leveranciers en Dienstverleners
Zoek een leverancier
Activiteitensector
Naam van de leverancier
Bibliotheek | Focus
Slideshow Image 1
Slim sanitair in de utilitaire sector 
Schrijf u in om de
Profacility-newsletter te ontvangen

Beweging in de cateringmarkt

Het verplichte thuiswerken en daaruit voortvloeiende onvermijdelijke sluiting van de bedrijfscatering, laat zich nu voelen. Nieuwe spelers en formules duiken op in de cateringmarkt. Eerde al kondigden Albert Heijn en Select aan de handen in elkaar te slaan voor het onbemande concept ‘Albert Heijn to go’, dat gevarieerd en gezond eten op de werkvloer wil aanbieden. Nu laat Delhaize ...
| 23/09/2021 - Catering

Vijfjarig contract Sodexo voor facility management nieuwe hoofdzetel Beobank

Beobank tekent een vijfjarig contract met Sodexo voor het facility management in Beobank House, de gloednieuwe hoofdzetel van de bank in de Noordwijk in Brussel, waar meer dan 600 mensen werken. In de nieuwe hoofdzetel staan een twintigtal Sodexo-medewerkers in voor de receptie, het Bistro-restaurant, de Barista-bar, het beheer van de technische installaties, security en schoonmaak. Zo stapt de ...
| 14/09/2021 - Catering

Miko neemt belang van 92 % in koffiebedrijf Maas

Miko heeft zijn participatie van 25 % in het Nederlandse Maas die het in maart van dit jaar verwierf, verhoogd naar 92 %. De aandelen worden overgenomen van het investeringsfond Nimbus. De resterende aandelen komen in handen van het management team. Maas, gevestigd in Son bij Eindhoven, behaalde pre-COVID een omzet van onogeveer 70 miljoen euro met ruim ...
| 19/08/2021 - Catering

Nieuwe spelers op de bedrijfscateringmarkt

De uitbraak van het Coronavirus heeft gedurende ruim anderhalf jaar een niet geringe impact gehad op de bedrijfscateringmarkt. Ook vandaag mogen we nog lang niet spreken van een herstel van deze markt. Terwijl de bekende partijen werken aan een terugkeer, duiken nieuwe spelers op, niet zelden uit onverwachte hoek. Delhaize en Foodmaker bundelen de krachten in een lange termijn ...
| 14/07/2021 - Catering

Maaltijden overal geleverd

De tijd van boterhammetjes smeren om mee te nemen naar het werk hebben we al lang achter ons gelaten. We rekenen op een aantrekkelijk cateringaanbod op het werk… maar de Covid-19 pandemie en daaruit voortvloeiend verplicht thuiswerken heeft één en ander grondig overhoopgegooid. ‘Als de Fransen niet meer op restaurant mogen gaan, dan komt het restaurant naar hen’, zo ...
| 14/06/2021 - Catering

Webshop Coffee At Home maakt home office compleet

De Miko Group is één van de Belgische topspelers in de koffiemarkt (met meer dan 200 jaar ervaring als koffiebrander), die vooral out of home is. Denk maar aan horeca, kantoren en ziekenhuizen. Maar die segmenten ondervinden de grootste impact van de coronacrisis. Daarom werd op zoek gegaan naar een manier om het gamma aan ...
| 18/05/2021 - Catering

Sodexo menu’s aangepast aan Green Deal Eiwittransitie

Sodexo schaart zich helemaal achter de Green Deal Eiwittransitie van de Vlaamse overheid die op 26 april wordt ondertekend. Het bedrijf dat in België meer dan 500 restaurants uitbaat en dagelijks instaat voor een gezonde maaltijd voor tienduizenden Belgen in bedrijven, ziekenhuizen, scholen… gaat vanaf het winterseizoen zijn menu’s aanpassen en extra inzetten op het opleiden van chefs. De ...
| 28/04/2021 - Catering

'Refillution' van start-up Dripl spaart milieu

Uit onderzoek blijkt dat de afvalberg van dagelijks 1,3 miljard verpakkingen gepaard gaat met een overvloed aan watertransport, aangezien frisdrank voor 80% uit water bestaat. Met de verpakkingsvrije drankautomaat van Dripl kan je een drinkfles of glas vullen met een gezonde limonade, zoals gember-limoen of ijsthee. De automaat is een kleine frisdrankfabriek, die ter plaatse limonade produceert op basis ...
| 17/12/2020 - Catering

Compass Group, EGHT CARE en Multi Masters Group ondersteunen zorgsector

De zware druk op het zorgpersoneel en het steeds heftiger om zich heen grijpend coronavirus leiden stilaan tot een uitval van zorgmedewerkers, wat de kwaliteit van de zorg voor patiënten en bewoners in gevaar brengt. Daarom sloten Compass Group, EGHT CARE en Multi Masters Group een partnership met als doel de zorg ontzorgen met een uitgebreid pakket aan mensen ...
| 12/11/2020 - Catering

Sipwell lanceert all-in abonnement op basis van waterverbruik

Sipwell breidt zijn aanbod uit met een abonnementsoptie die klanten toelaat om een formule op maat van hun waterverbruik te kiezen. De service is uniek voor de particuliere markt en past in de nieuwe manier van leven waarbij duurzaamheid en kostenbewustzijn centraal staan. Consumenten kunnen met een abonnement gemiddeld 20% besparen. Wie een abonnement neemt, kiest voor een formule ...
| 22/10/2020 - Catering

Gault&Millau Catering Awards 2020

Woensdag 30 september 2020 maakte Gault&Millau de Catering Awards 2020 bekend. Vijf jaar geleden deelde Gault&Millau voor het eerst de Catering Awards uit in samenwerking met de Beroepsverenigingen. “Opzet is om op een passende manier de sector van de grootkeukens in de spotlight plaatsen” aldus Marc Declerck, CEO van Gault&Millau Benelux. Binnen de ‘Grootkeuken Awards’ zijn vijf subcategorieën ...
| 08/10/2020 - Catering

Aqualex ontwerpt volledig aanraakvrije waterkoelers en kranen

Aqualex introduceert volledig aanraakvrije waterkoelers en kranen op de markt. In volle coronacrisis ontwikkelde het R&D-team Aqualex Touchless, een innovatieve sensortechnologie waardoor hun leidingwaterkoelers en designkranen met een simpele handbeweging te bedienen zijn. Deze gepatenteerde technologie maximaliseert de hygiëne en het gebruiksgemak, en werd reeds in 250 toestellen geïmplementeerd. Steeds meer bedrijven zijn overtuigd van de meerwaarde die deze ...
| 30/09/2020 - Catering

Gebruiksklare coffee corner van topklasse

In onze huidige open landschapskantoren neemt de coffee corner met bijbehorende loungeruimte een centrale plaats in. Maar liefst 77% van de werknemers drinkt iedere dag minstens één kop koffie! Coffee corners zijn dan ook erg in trek en uitermate geschikt voor informele gesprekken tussen bedrijfsmedewerkers. Koffieproducent Nespresso Professional laat zich van zijn innoverende kant zien door samen met meubelfabrikant ...
| 23/09/2020 - Catering

Noodkeuken voor de zorgsector

Cateraar Gourmet Invent vormt haar centrale keuken in het Gentse congrescentrum ICC om tot noodkeuken voor de zorgsector om tegemoet te komen aan de toenemende vraag naar afhaalmaaltijden. De keuken zal tot 1000 maaltijden per dag kunnen leveren. “Momenteel draaien al onze Medirest-keukens in de zorgsector op volle toeren”, aldus Bart Matthijs, Managing Director van Compass Group Belgium, waarvan ...
| 27/03/2020 - Catering

De Belg drinkt te weinig water

Maar liefst zes op de tien Belgen geven aan dat ze per dag maximaal één liter water drinken, minder dan de aanbevolen hoeveelheid van 1,5 liter per dag. Dat blijkt uit onderzoek van onderzoeksbureau iVox in opdracht van waterkoelerfabrikant SipWell. iVox ondervroeg een representatief staal van 1.000 Belgen naar hun drinkgewoontes. Een eerste vaststelling is dat een meerderheid van ...
| 17/03/2020 - Catering