FRNL | | NewsBibliotheekAgendaNewsletterJobsAdvertisingContact |
  
Home » News
Leveranciers en Dienstverleners
Zoek een leverancier
Activiteitensector
Naam van de leverancier
Bibliotheek | Focus
“Een professionele thuisomgeving creëren” 
Schrijf u in om de
Profacility-newsletter te ontvangen

Gault&Millau Catering Awards 2020

Woensdag 30 september 2020 maakte Gault&Millau de Catering Awards 2020 bekend. Vijf jaar geleden deelde Gault&Millau voor het eerst de Catering Awards uit in samenwerking met de Beroepsverenigingen. “Opzet is om op een passende manier de sector van de grootkeukens in de spotlight plaatsen” aldus Marc Declerck, CEO van Gault&Millau Benelux. Binnen de ‘Grootkeuken Awards’ zijn vijf subcategorieën ...
| 08/10/2020 - Catering

Aqualex ontwerpt volledig aanraakvrije waterkoelers en kranen

Aqualex introduceert volledig aanraakvrije waterkoelers en kranen op de markt. In volle coronacrisis ontwikkelde het R&D-team Aqualex Touchless, een innovatieve sensortechnologie waardoor hun leidingwaterkoelers en designkranen met een simpele handbeweging te bedienen zijn. Deze gepatenteerde technologie maximaliseert de hygiëne en het gebruiksgemak, en werd reeds in 250 toestellen geïmplementeerd. Steeds meer bedrijven zijn overtuigd van de meerwaarde die deze ...
| 30/09/2020 - Catering

Gebruiksklare coffee corner van topklasse

In onze huidige open landschapskantoren neemt de coffee corner met bijbehorende loungeruimte een centrale plaats in. Maar liefst 77% van de werknemers drinkt iedere dag minstens één kop koffie! Coffee corners zijn dan ook erg in trek en uitermate geschikt voor informele gesprekken tussen bedrijfsmedewerkers. Koffieproducent Nespresso Professional laat zich van zijn innoverende kant zien door samen met meubelfabrikant ...
| 23/09/2020 - Catering

Noodkeuken voor de zorgsector

Cateraar Gourmet Invent vormt haar centrale keuken in het Gentse congrescentrum ICC om tot noodkeuken voor de zorgsector om tegemoet te komen aan de toenemende vraag naar afhaalmaaltijden. De keuken zal tot 1000 maaltijden per dag kunnen leveren. “Momenteel draaien al onze Medirest-keukens in de zorgsector op volle toeren”, aldus Bart Matthijs, Managing Director van Compass Group Belgium, waarvan ...
| 27/03/2020 - Catering

De Belg drinkt te weinig water

Maar liefst zes op de tien Belgen geven aan dat ze per dag maximaal één liter water drinken, minder dan de aanbevolen hoeveelheid van 1,5 liter per dag. Dat blijkt uit onderzoek van onderzoeksbureau iVox in opdracht van waterkoelerfabrikant SipWell. iVox ondervroeg een representatief staal van 1.000 Belgen naar hun drinkgewoontes. Een eerste vaststelling is dat een meerderheid van ...
| 17/03/2020 - Catering

Voedselverspilling tegengaan

Een derde van de wereldwijde voedselproductie wordt verspild. Sustainable Development Goal 12.3 vraagt om een halvering van de voedselverspilling tegen 2030. Jaarlijks gaat er per persoon 40 kilo eetbaar voedsel in de vuilnisbak! Mireille Vrijenhoek brengt een aantal best practices voor het beheer van cateringdiensten onder de aandacht om voedselverspilling te ...
| 10/12/2019 - Catering

A.I in collectieve keuken om miljoenen maaltijden niet meer in de vuilnisbak te gooien

Voedselverspilling is een wereldwijd probleem, waarmee keukens over de hele wereld worstelen. Zonder duidelijk zicht op wat er wordt verspild, verspillen keukens veel meer voedsel dan ze denken. Op dat gebied, hebben ISS Facility Services en PwC Nederland samen een Nederlandse primeur aangekondigd. Met behulp van camera’s, slimme weegschalen en machinelearning helpt ‘Winnow Vision’ om aankoopbeslissingen van voedselproducten aan ...
| 08/07/2019 - Catering

Kantoren die de levenskwaliteit op het werk verbeteren

De verkiezing ‘Office Space of the Year 2019’ zet werkruimten in de bloemetjes, waar het aangenaam vertoeven is en die de cultuur en waarden van het bedrijf uitstralen. Vindt u dat uw werkomgeving inspirerend en comfortabel is? Schrijf uw bedrijf dan in voor deze ...
| 26/04/2019 - Catering

Gault & Millau huldigt opmerkelijke grootkeukens

De bekende restaurantgids Gault&Millau zet goede praktijken van grootkeukens in bedrijven en andere instellingen in de kijker, en dat in specifieke domeinen. Eind november werden de winnaars bekendgemaakt tijdens een avondfeest. Deze prijsuitreiking vormde een eerbetoon aan organisaties die zelf collectieve catering verzorgen, maar ook aan dienstverleners die welbekend zijn bij facility managers. De redactie van Profacility licht hier een ...
| 06/12/2018 - Catering

MIKO versterkt positie in Noorwegen

Eind november kondigde de Belgische koffiedienstengroep MIKO de overname aan van Kaffebryggerriet, een Noors bedrijf dat in dezelfde sector actief is. Met deze mooie transactie kan het Belgische bedrijf zijn positie op de Scandinavische markt flink versterken. Kaffebryggerriet is gevestigd in Oslo en legt zich toe op koffieservice aan de out-of-home markt, het marktsegment waarbij koffie buiten de familiale sfeer ...
| 05/12/2018 - Catering