FRNL | | NewsBibliotheekAgendaNewsletterJobsAdvertisingContact |
  
Home » News
Leveranciers en Dienstverleners
Zoek een leverancier
Activiteitensector
Naam van de leverancier
Bibliotheek | Focus
Slideshow Image 1
De nieuwe werkplek: veilig en verleidelijk 
Schrijf u in om de
Profacility-newsletter te ontvangen

'Refillution' van start-up Dripl spaart milieu

Uit onderzoek blijkt dat de afvalberg van dagelijks 1,3 miljard verpakkingen gepaard gaat met een overvloed aan watertransport, aangezien frisdrank voor 80% uit water bestaat. Met de verpakkingsvrije drankautomaat van Dripl kan je een drinkfles of glas vullen met een gezonde limonade, zoals gember-limoen of ijsthee. De automaat is een kleine frisdrankfabriek, die ter plaatse limonade produceert op basis ...
| 17/12/2020 - Catering

Compass Group, EGHT CARE en Multi Masters Group ondersteunen zorgsector

De zware druk op het zorgpersoneel en het steeds heftiger om zich heen grijpend coronavirus leiden stilaan tot een uitval van zorgmedewerkers, wat de kwaliteit van de zorg voor patiënten en bewoners in gevaar brengt. Daarom sloten Compass Group, EGHT CARE en Multi Masters Group een partnership met als doel de zorg ontzorgen met een uitgebreid pakket aan mensen ...
| 12/11/2020 - Catering

Sipwell lanceert all-in abonnement op basis van waterverbruik

Sipwell breidt zijn aanbod uit met een abonnementsoptie die klanten toelaat om een formule op maat van hun waterverbruik te kiezen. De service is uniek voor de particuliere markt en past in de nieuwe manier van leven waarbij duurzaamheid en kostenbewustzijn centraal staan. Consumenten kunnen met een abonnement gemiddeld 20% besparen. Wie een abonnement neemt, kiest voor een formule ...
| 22/10/2020 - Catering

Gault&Millau Catering Awards 2020

Woensdag 30 september 2020 maakte Gault&Millau de Catering Awards 2020 bekend. Vijf jaar geleden deelde Gault&Millau voor het eerst de Catering Awards uit in samenwerking met de Beroepsverenigingen. “Opzet is om op een passende manier de sector van de grootkeukens in de spotlight plaatsen” aldus Marc Declerck, CEO van Gault&Millau Benelux. Binnen de ‘Grootkeuken Awards’ zijn vijf subcategorieën ...
| 08/10/2020 - Catering

Aqualex ontwerpt volledig aanraakvrije waterkoelers en kranen

Aqualex introduceert volledig aanraakvrije waterkoelers en kranen op de markt. In volle coronacrisis ontwikkelde het R&D-team Aqualex Touchless, een innovatieve sensortechnologie waardoor hun leidingwaterkoelers en designkranen met een simpele handbeweging te bedienen zijn. Deze gepatenteerde technologie maximaliseert de hygiëne en het gebruiksgemak, en werd reeds in 250 toestellen geïmplementeerd. Steeds meer bedrijven zijn overtuigd van de meerwaarde die deze ...
| 30/09/2020 - Catering

Gebruiksklare coffee corner van topklasse

In onze huidige open landschapskantoren neemt de coffee corner met bijbehorende loungeruimte een centrale plaats in. Maar liefst 77% van de werknemers drinkt iedere dag minstens één kop koffie! Coffee corners zijn dan ook erg in trek en uitermate geschikt voor informele gesprekken tussen bedrijfsmedewerkers. Koffieproducent Nespresso Professional laat zich van zijn innoverende kant zien door samen met meubelfabrikant ...
| 23/09/2020 - Catering

Noodkeuken voor de zorgsector

Cateraar Gourmet Invent vormt haar centrale keuken in het Gentse congrescentrum ICC om tot noodkeuken voor de zorgsector om tegemoet te komen aan de toenemende vraag naar afhaalmaaltijden. De keuken zal tot 1000 maaltijden per dag kunnen leveren. “Momenteel draaien al onze Medirest-keukens in de zorgsector op volle toeren”, aldus Bart Matthijs, Managing Director van Compass Group Belgium, waarvan ...
| 27/03/2020 - Catering

De Belg drinkt te weinig water

Maar liefst zes op de tien Belgen geven aan dat ze per dag maximaal één liter water drinken, minder dan de aanbevolen hoeveelheid van 1,5 liter per dag. Dat blijkt uit onderzoek van onderzoeksbureau iVox in opdracht van waterkoelerfabrikant SipWell. iVox ondervroeg een representatief staal van 1.000 Belgen naar hun drinkgewoontes. Een eerste vaststelling is dat een meerderheid van ...
| 17/03/2020 - Catering

Voedselverspilling tegengaan

Een derde van de wereldwijde voedselproductie wordt verspild. Sustainable Development Goal 12.3 vraagt om een halvering van de voedselverspilling tegen 2030. Jaarlijks gaat er per persoon 40 kilo eetbaar voedsel in de vuilnisbak! Mireille Vrijenhoek brengt een aantal best practices voor het beheer van cateringdiensten onder de aandacht om voedselverspilling te ...
| 10/12/2019 - Catering

A.I in collectieve keuken om miljoenen maaltijden niet meer in de vuilnisbak te gooien

Voedselverspilling is een wereldwijd probleem, waarmee keukens over de hele wereld worstelen. Zonder duidelijk zicht op wat er wordt verspild, verspillen keukens veel meer voedsel dan ze denken. Op dat gebied, hebben ISS Facility Services en PwC Nederland samen een Nederlandse primeur aangekondigd. Met behulp van camera’s, slimme weegschalen en machinelearning helpt ‘Winnow Vision’ om aankoopbeslissingen van voedselproducten aan ...
| 08/07/2019 - Catering