Lire la newsletter en français - Profacility.be/guide - De Leveranciersgids - Januari 2014

Ingenium voert een commissioningopdracht uit voor VAC Gent
Het Vlaams Administratief Centrum (VAC) is een nieuwbouwkantoor bestemd voor de Vlaamse overheid, dat in 2014 in gebruik zal worden genomen. Ingenium voert in het Virginie Lovelinggebouw een commissioningopdracht uit. Hierbij wordt grondig gecheckt of de technische installaties in het gebouw voldoen aan het opgelegde programma van eisen. Het VAC project bestaat uit twee delen: een laag gebouw in L-vorm en een toren. Met zijn 22 verdiepingen wordt dit kantorencomplex het derde hoogste gebouw van Gent. Ongeveer 1400 Vlaamse ambtenaren zullen hier hun werkplek krijgen volgens de principes van Anders Werken.
[Meer lezen...]

IFMA lanceert de nieuwe werkgroep
‘FM & Architectuur’ 

Al te vaak wordt de Facility Manager immers te laat in het bouwproces geconfronteerd met een weliswaar esthetisch prachtig maar facilitair moeilijk te onderhouden gebouw. Ter gelegenheid van z’n nieuwjaarsreceptie, die op 30 januari plaats zal vinden, zal IFMA de nieuwe IFMA-werkgroep 'FM & Architectuur' lanceren. De werkgroep ambieert de ontwikkeling van een leidraad die de integratie van Facility Management vereisten in architecturaal design en specificaties kan verbeteren. 
[Meer lezen...]

VK Group stelt conceptuele aanpak van brandbeveiliging voor
Fire Engineering, een in 2012 toegevoegde specialiteit aan de brede activiteitenwaaier van VK Group, gaat om efficiënte bescherming bieden zonder afbreuk te doen aan de visie van de architecten op een gebouw, ongeacht het een ziekenhuis of RVT betreft. Hoe vroeger brandbeveiliging wordt meegenomen in de conceptontwikkeling van een gebouw, hoe efficiënter, voordeliger en minder bezwarend voor de architecturale kwaliteit dit aspect zal uitvallen. Vandaag staan binnen de zorgsector heel wat nieuwe ziekenhuizen op stapel of worden al gebouwd, wat bijgevolg toelaat om ze architecturaal vanuit het spreekwoordelijke witte blad papier te ontwikkelen.
[Meer lezen...]

Girsberger brengt z'n grote klassieker uit de jaren ’60 terug
Sommige ontwerpen zijn zo succesvol dat ze zelfs na jaren nog geliefd zijn. Dit geldt ook voor de lounge chair Modell 1600, die door de Zwitserse meubelfabrikant opnieuw op de markt wordt gebracht. Dit model was het eerste model dat in de fabriek in Endingen geproduceerd werd, dit jaar precies 50 jaar geleden. De lounge chair Model 1600 paste perfect in de tijdsgeest van het jaar 1963. Het model werd zo populair dat Girsberger in Duitsland een tweede fabriek opende. Vandaag de dag worden originele exemplaren als moderne klassieker verkocht.
[Meer lezen...]

Meet D&C Services @ Vakbeurs Facilitair's
Hertogenbosch

Op deze woensdag 15 januari zal de zestiende editie van de Nederlandse vakbeurs Facilitair in de Brabanthallen te ’s-Hertogenbosch voor drie dagen z’n van start gaan. Dit driedaagse evenement heeft gemiddeld zo’n 20.000 bezoekers en méér dan 400 standhouders per editie, waaronder dit jaar D&C Services.
[Meer lezen...]

Steelcase zet met Gesture de standaard voor nieuwe generatie bureaustoelen
Geïnspireerd door de bewegingen van het menselijk lichaam, is Gesture de eerste bureaustoel die ontworpen is om de interactie tussen de gebruiker en de technologie te ondersteunen. De verschillende nieuwe apparaten waar we gedurende onze werkdag gebruik van maken, stellen ons in staat om snel en soepel over te schakelen van de ene taak naar de andere. Dit brengt ook nieuwe houdingen met zich mee door de manier waarop het lichaam beweegt als we het ene toestel voor het andere wisselen.
[Meer lezen...]Maak kennis met dienstverleners en leveranciers die u kunnen helpen bij de optimalisering van uw vastgoedbeheer, de inrichting van de werkplekken, de organisatie en de uitvoering van facilitaire diensten, de verbetering van de energie-prestaties van uw gebouwen, het beheer van uw wagenpark en de organisatie van de mobiliteit van uw medewerkers. Klik op de naam van deze leveranciers om hun profiel te bekijken, waarin zij hun dienstenaanbod voorstellen, hun vakgebieden en knowhow uitleggen en hun referenties vermelden:

 
Abonneren op Profacility Magazine      |       Advertenties in Profacility-media      |       Deze newsletter niet meer ontvangen      |       Contact