Lire cette newsletter en français

 
Number 60 - Maart 2014
 NEWS

5 miljoen maaltijden bereid van uit Mechelen door
Compass Group

Compass Group start in april dit jaar de bouw van een nieuw assemblagecentrum aan de Oude Baan in Mechelen, wat gepaard gaat met een investering van 5,7 miljoen euro en 40 arbeidsplaatsen zal creëren. Het assemblagecentrum dat in april 2015 voltooid moet zijn, zal jaarlijks ongeveer 5 miljoen maaltijden bereiden voor distributie op de Benelux-markt en Noord-Frankrijk. De ingebruikname van de site zal gepaard gaan met de introductie van de modernste kooktechniek op de wereldwijde cateringmarkt en een gepatenteerd nieuwe verpakkingstechniek voor maaltijden en maaltijdcomponenten.
Meer lezen...

Leegstandspercentage van de Brusselse kantoren:
30% in de rand

Bij de voorstelling van hun jaarverslag over de leegstand van de kantoren in het Brussels Gewest en de rand meldden de gewestelijke ontwikkelingsmaatschappij citydev en haar statistische dienst Inventimmo een lichte daling van de leegstand tussen 2012 en 2013. Achter het algemene leegstandspercentage, dat circa 8% bedraagt, gaat een opvallend contrast tussen Brussel en de rand schuil. In de centrumwijken schommelt de leegstand tussen 4% en 7%, terwijl die in de rand lichtjes gedaald is maar nog steeds boven de 30% ligt. Deze feiten brengen ons bij een problematiek, namelijk de mobiliteit. Een goede bereikbaarheid is een absolute noodzaak om het aantal leegstaande kantoren te doen dalen
Meer lezen...

ECFM zet facility management op de Europese kaart
Facility management, dat 6% van het BNP in Europa vertegenwoordigt, staat voor een grote Europese uitdaging. Het ‘European Center for Facility Management’ is een nieuwe vakvereniging voor Facility Management die een brug wil slaan tussen het vakgebied en de Europese Instellingen, via leveranciers die al cross border actief zijn en bijgevolg al ervaring hebben opgedaan met internationaal werken. Norman Rose brengt als Secretary General 25 jaar ervaring mee en zal alles in het werk stellen om facility management op het beleidsniveau maximaal bekendheid te geven.
De reportage lezen...

Car-sharing van elektronische wagens, een optie voor een mobiliteit 'op maat'
De mobiliteit zoals we ze vandaag kennen, moet evolueren naar een zachtere mobiliteit die onze levenskwaliteit verbetert. 'Rij maar eens op de ring 's morgens om 7u en je zal meteen zien dat we met een groot probleem zitten.' aldus Régis Leruth, CEO van Zen Car. Maar er is nog een lange weg te gaan, vooral op het gebied van mentaliteit. Je zou inderdaad zeggen dat Belgen niet alleen met 'een baksteen in de maag' geboren zijn, maar ook bijzonder gehecht zijn aan hun wagen. Zeker als je weet dat een auto gemiddeld 1,4 personen vervoert en 93% van de tijd geparkeerd staat, terwijl 80% van de mensen minder dan 35 km per dag aflegt.
De reportage lezen...

 
  
 

De kloof tussen architectuur en gebruiker dichten
Tijdens de laatste IFMA-nieuwjaarsreceptie stond de hechte band tussen facility management en architectuur opnieuw centraal. Ingenieur-architect Jos Leyssens, zaakvoerder architectenbureau Licence to build (Lennik) liet weten dat er toch vaak een kloof ligt tussen architectuur en gebruiker. Dat er een logische samenhang moet zijn tussen het gebruik van het gebouw en het creatieve proces bij het ontwerpen ervan, is nochtans een overtuiging die door steeds meer partijen wordt gedeeld.
Meer lezen...

Greencook, duurzame voeding in gemeenschappen
De belangrijkste oorzaken van voedselverspilling achterhalen en de actoren praktische tools, concrete voorbeelden en aanbevelingen geven opdat iedereen in elke fase van de voedselketen opnieuw respect zou leren hebben voor voeding in onze huidige overconsumptiemaatschappij. Dat is het hoofddoel van het ambitieuze Europese project Green Cook, waaraan twaalf partners uit vijf Noordwest-Europese landen samenwerken. Balans van vier jaar van initiatieven en proefprojecten in bedrijven, scholen, huishoudens en de distributiesector.
Meer lezen...

Hospitality versus budgetevenwicht
Enkele jaren geleden werd een pilootproject opgezet voor het aanbieden van een ‘broodbuffetwagen’ aan de patiënten voor ontbijt en avondmaal. Na een jaar werd het concept ingevoerd voor 360 bedden. “Twintig voedingshostessen bedienen 360 bedden. Elk van hen kan maximaal 45 patiënten aan per werkdag” aldus Patrick Meyvaert, Manager Facilitaire Dienst AZ Groeninge, “Patiënten eten beter en herstellen daardoor ook beter!”. Een recente besparingsronde (2013) zette het concept van de broodbuffetwagen op de helling, toch bleef het concept overeind.
Meer lezen...

Een nieuwe tool voor duurzaam bouwen en renoveren
De online Gids Duurzame gebouwen, moet de professionelen uit de bouwsector helpen om projecten te ontwerpen en uit te voeren om in het Brussels Hoofdstedelijk Gewest duurzaam te bouwen of te renoveren. Architecten, aannemers, ingenieurs, studenten of docenten architectuur, bouwheren, … Met enkele muisklikken kunnen de professionelen uit de bouwsector gratis technisch advies krijgen dat wordt opgesteld en geregeld wordt geactualiseerd door een multidisciplinair team van experten.
Meer lezen...

'Surreal Estate Belgium' @ MIPIM
Tijdens MIPIM in Cannes zullen vele Belgische exposanten in het « Belgische Paviljoen » verzameld zijn. Dit jaar werd “Surreal Estate Belgium” als thema voor het paviljoen gekozen. De visuele competitie is op MIPIM zo belangrijk dat de Belgen een sterk concept nodig hadden om zich te onderscheiden van de andere exposanten. De organisatoren hebben voor een moderne en stedelijke interpretatie van de surrealistische kunst gekozen via een elegant design. Voor de visuele identiteit van het paviljoen deden ze beroep op de veelbelovende street art artiest Strook.
Meer lezen...

‘Slimme’ vensters voor lagere energiefacturen
Een consortium van drie fabrikanten en verdelers van vensters en verluchtingssystemen hebben een nieuwe technologie ontwikkeld voor energiezuinige vensters die warmte recupereren voor de renovatie van woon- en handelsgebouwen. In de winter vormen vensters en verluchtingssystemen een belangrijke bron van warmteverlies, vooral in oudere gebouwen, en deze nieuwe vensters zijn hiervoor de oplossing. De ‘slimme’ CLIMAWIN vensters hebben ook een automatische koelfunctie voor warme klimaten, waardoor de behoefte aan dure airconditioning wordt verminderd; ze zijn daarom geschikt voor elk klimaat.
Meer lezen...

 
  
 
NEWSDag van Facility Management
Van catering tot ICT, van space management tot logistiek transport... facility management is het voorbije decennium ingrijpend gewijzigd. Met de 'Dag van Facility Management' wilde IFMA alle facetten van deze sector op één enkele dag toegankelijk maken. Tijdens dit leer- en netwerkevent zal u een maximum aan informatie krijgen, alsook een update van FM-thema's die u dagelijks bezighouden en uiteindelijk zal u ontdekken hoe collega's complexe FM-vraagstukken aanpakken.
Meer lezen...

     AGENDA

IFMA Workshop l Onderhandelingstechnieken
11/03 - Diegem, Regus Business Center

MIPIM
11>14/03 – Cannes, Palais des Festivals

BIM Opleiding l Duurzame renovatie
27/03 – Brussel, Mundo-B

Dag van Facility Management, IFMA
27/03 – Berchem, ALM

Light + Building
30/03>04/04 – Messe Frankfurt

27ste Facility Nights : 'Hospitality in Facility Management'
01/04 – Brussel, Hotel de la Poste (Tour & Taxis)

IFMA Halve dag opleinding l Total Life Cycle Buildings
02/04 - Diegem, Regus Business CenterMeer informatie en volledige agenda op profacility.be/agenda...
 

Een nieuwe vergaderingservaring dankzij Avex
 

Een lumineuze innovatie van Desso en Philips
 
 


Klimaatneutrale logistiek bij Office Depot


 


Transforma bxl, nieuwe coworking spot 
 
 
 
   
 
[Subscribe to Profacility Magazine][Unsubscribe][Contact us]             [Advertising]
Copyright © Business Interactive Media - info@bimedia.be