Lire cette newsletter en français

 
Number 61 - Juni 2014
 NEWS

Nieuwe scholen voor het nieuwe onderwijs
Verouderde inrichting, capaciteitsproblemen – heel specifiek in grootstedelijk gebied, en vooreerst bij het kleuteronderwijs –, catastrofale energieprestaties… Het onderwijs kijkt al enkele decennia aan tegen een hopeloos verouderd vastgoedpatrimonium. Momenteel zijn 60% van de schoolgebouwen ouder dan 40 jaar, 30% zelfs ouder dan 60 jaar, wat een belangrijke impact heeft op het onderhoudsbudget. Tijdens het REALTY-seminarie dat rond dit thema georganiseerd werd door IFMA en RES, bracht Philippe Monserez, hoofd van AG Real Estate en programmadirecteur voor ‘Scholen van Morgen’, de notie van PPS-deelname aan de orde.
Meer lezen...

Energieprestaties: een opwaartse spiraal creëren
Bij de kern van de zaak blijven en de details in een eerste fase terzijde laten, weinig rendabele investeringen vermijden, een continu verbeteringsproces op lange termijn organiseren en de voortzetting ervan financieren met de eerste besparingen: dat is kort samengevat de originele en pragmatische aanpak van AREMIS om de energieprestaties te optimaliseren met een snelle ROI. 'Zonder installaties te vervangen, kan het verbruik met 10 tot 50% teruggeschroefd worden, hoofdzakelijk door de systemen beter af te stellen' verduidelijkt Jérémie Le Mayeur, Energy & Sustainability Manager.
De reportage lezen...

Gevangenis nieuwe stijl : inhuldiging Leuze-en-Hainaut
Op 20 mei 2014 werd de nieuwe gevangenis in Leuze-en-Hainaut officieel geopend. Het is één van de nieuwbouwprojecten uit het masterplan dat de FOD Justitie op stapel zette in het kader van een vernieuwde en meer humane gevangenisinfrastructuur. Mens en omgeving staan centraal in de ontwikkeling en de uitbating van de gevangenis, wat een positieve weerslag heeft op het gedrag van de gedetineerden en bijgevolg op het veiligheidsaspect. Om de hoge, maar meer dan noodzakelijke kosten verbonden aan de nieuwbouwprojecten draaglijk te maken, werd uitgekeken naar partners om een Publiek-Private-Samenwerking (PPS) te kunnen opstarten.
Meer lezen...

Henk Vincent tot Facility Manager van het jaar verkozen
Eind april gaven honderden FM-professionals present op de feestelijke IFMA-avond waarop de winnaar van de prestigieuze ‘Facility Manager of the Year 2014’-award werd bekend gemaakt. Om de ‘Facility Manager of the Year 2014’ uit te roepen werden de beoordeling door de jury (70%) en de stemmen uitgebracht door het publiek (30%) samengevoegd.Het werd een uitgesproken nek-aan-nek race tussen de eerste twee kandidaten, gewonnen door Henk Vincent. “Dit is een onverwachte en bijzonder aangename erkenning voor het volledige facilitaire team van AZ Alma, dat veelal in de schaduw werkt van het medisch korps”, aldus de grote winnaar van de avond.
De reportage lezen...

Advertorial
Bij de besten behoren in de Europese klas
Plan C is één van de drie pijlers van het Vlaams materialenprogramma en maakt deel uit van de dertien doorbraakprojecten van Vlaanderen in Actie, waarmee Vlaanderen zich op het vlak van duurzaam materialenbeheer tegen 2020 in de top 5 van Europese regio’s wil plaatsen. Zowel individuen als bedrijven, consumenten, overheidsinstanties, kennisinstellingen en maatschappelijke organisaties, werken samen aan een economie en maatschappij die op duurzame wijze met materialen omgaat. Naast de steun van de Vlaamse overheid geniet Plan C ook een kwaliteitsvolle ondersteuning van haar netwerk door strategische partners, zoals NNOF
Lire la suite...

 
   
 

De laureaten van de Environment & Energy Awards
Burger, stad ofgemeente, school, bedrijf, instelling…Sinds 2006 heeft de Belgische Energie- en Milieuprijs hulde gebracht aan meer dan 1.550 Belgen die alleen of via hun organisaties op een uitzonderlijke manier hebben bijgedragen aan het uitwerken van een duurzame toekomst op lokaal, regionaal en nationaal niveau. Ook dit jaar werden niet minder dan 8 trofeeën uitgereikt tijdens de prestigieuze prijsuitreikingsceremonie op 05 juni 2014, de Wereldmilieudag, in Tour & Taxis te Brussel.
Meer lezen...

Het NEO project onderweg… maar nog niet helemaal
Met z’n woningen en commercieel complex maakt Europea deel uit van het NEO project, waarmee de stad Brussel het enorme potentieel van het Heizelplateau wil ontwikkelen. Tijdens de bekendmaking van het winnende consortium voor de eerste fase bleek het project goed op weg te zijn, maar de NEO-saga kende onlangs een nieuwe wending. Zo heeft het verliezende consortium besloten om beroep te doen op de Raad van State wegens het minieme verschil tussen de resultaten van de evaluatie: 205 tegen 203 op 250.
Meer lezen...

Beveiliging; blok aan het been of bron van efficiëntie?
Facility Managers staan voor de nooit ophoudende uitdaging kosten te besparen. Om efficiënter te werken, willen zij diverse bedrijfsprocessen centraal kunnen beheren. Beveiliging van personen en gebouwen is slechts één van die bedrijfsprocessen en wordt vaak gezien als een noodzakelijk kwaad. ‘Duur en geen meetbaar resultaat’ zo wordt gedacht. Maar er wachten ook nieuwe kansen. Peter Van Bockstal, Business Development Manager bij NEDAP, benadrukt dat een geïntegreerde aanpak van sommige taken iets wat een noodzakelijk kwaad lijkt, kan veranderen in een opportuniteit om aan efficiëntie te winnen.
Meer lezen...

De rol van design in de hedendaagse woonomgeving
Een onmisbaar event voor designers en designliefhebbers wereldwijd, INTERIEUR 2014, komt terug naar Kortrijk in oktober. Dit jaar stelt INTERIEUR vragen naar de rol van design in de hedendaagse woonomgeving en gaat op zoek naar nieuwe strategieën voor de product designindustrie in onze alom overheersende netwerkcultuur. Onder toezicht van de curator, architect en researcher Joseph Grima, werd een scenografie bedacht die één van de intenties van de Biënnale weerspiegelt: de combinatie van de beste, nieuwste en meest avant-garde uitdrukkingen van de hedendaagse designproductie met een onvoorwaardelijke blik op de toekomst.
Meer lezen...

LNG Blue Corridors, een europeesch gas-tanknetwerk
LNG staat voor Liquid Natural Gas (vloeibaar aardgas) en is een alternatieve brandstof die veel toekomstperspectief wordt toegedicht. In de loop van de maand mei, werd een eerste LNG-tankstation in gebruik genomen in Kallo, een gemeente die deel uitmaakt van de Antwerpse havenuitbreiding op de linker Scheldeoever. Het tankstation richt zich volledig op de transportsector en kadert in een groot Europees project - ‘LNG Blue Corridors’ – gesteund door de Europese Commissie. In de periode 2013 – 2017 zal maximaal expertise worden opgebouwd rond het gebruik van LNG voor de transportsector. Er zijn vier trajecten bepaald (Blue Corridors) doorheen Europa, die twaalf lidstaten doorkruisen.
Meer lezen...

 
  
 

NEWSToekomst & opportuniteiten in zorgvastgoed
Zorgvastgoed België is de plaats voor toonaangevende marktpartijen en overheden om strategische marktinformatie over de actuele trends en ontwikkelingen in zorgvastgoed te delen. In navolging van een zeer geslaagde 1e editie komt Zorgvastgoed België terug op donderdag 19 juni 2014. Tijdens dit event zal ingegaan worden op de actuele trends en vastgoedontwikkelingen in zorgvastgoed, zoals de demografische ontwikkeling en de gevolgen of de nood aan langdurige zorg voor ouderen.
Meer lezen...

     
AGENDA

IFMA AV Toolevent - De vergadernoden van de toekomst
12/06 - Kontich, Club House Aurelium

IFMA Opleiding - Outsourcing van diensten
18/06 - Diegem, Regus Business Center

Congres 'Zorgvastgoed'
19/06 - Antwerpen, Grand Café Horta

BREEAM Opleiding - Blue Planet Academy
24-26/06 - Brussel

7de Congres FM Interactief
Oktober 2014

IFMA BBQ
25/06 - Zwijnaarde, 3Square Village

Facility Cycling Tour
06/09 - Dilbeek

IFMA On site - De Munt
25/09 - Brussel

Orgatec
21/09 - Keulen

Interieur
17-26/10 - Kortrijk Xpo
Meer informatie en volledige agenda op profacility.be/agenda...

 
B2B Services - News
 

Een Gentse showroom voor Pami >>
 

Londonse uitdaging voor Hunter Douglas >>
 
 

Nieuw internationaal bureau voor Bruynzeel >>

 
 

Beddeleem en Barco projecteren het bedrijf in de toekomst >>
 
 

Het FM telt enkele 'Gazellen' >>

 
 

Faciliteam geeft facelift aan GE Healthcare kantoren >>
 
 

Katoen, de hygiëne kampioen >>
 

Cirius virtualiseerd ontvangst >>
 
 

Het zichtschot dat nooit moeilijk doet >>
 

Apps bouwen met fleet-managementdata >>
 Maak kennis met dienstverleners en leveranciers die u kunnen helpen bij de optimalisering van uw vastgoedbeheer, de inrichting van de werkplekken, de organisatie en de uitvoering van facilitaire diensten, de verbetering van de energie-prestaties van uw gebouwen, het beheer van uw wagenpark en de organisatie van de mobiliteit van uw medewerkers. Klik op de naam van deze leveranciers om hun profiel te bekijken, waarin zij hun dienstenaanbod voorstellen, hun vakgebieden en knowhow uitleggen en hun referenties vermelden:

 
 
 
   
 
[Subscribe to Profacility Magazine][Unsubscribe][Contact us]             [Advertising]
Copyright © Business Interactive Media - info@bimedia.be