Lire cette newsletter en français

 
Number 63 - November 2014
 NEWS

Pleidooi voor een structurele samenwerking tussen
FM & Aankoop

Eind oktober bracht het 7e Interactief FM Congres, georganiseerd door Ki'Communications, meer dan 200 deelnemers samen rond het onderwerp ‘Aankoop en/in Facilities’. Aankopen is vanzelfsprekend verbonden aan FM, maar in steeds meer ondernemingen zijn ‘aankoop’ en 'FM' twee gescheiden disciplines, hoewel ze juist heel nauw met elkaar verbonden zijn. Gezien ‘besparen’ in de werkingskosten van de onderneming voor de Facility Manager de nooit ophoudende opdracht is en ook aankoop hierin een sleutelrol speelt, dreigt het gevaar dat ‘prijs’ nog het enige weerhouden criterium blijft. De relatie en communicatie tussen beide disciplines zal bepalen of er nog ruimte rest voor kwaliteit en service. Profacility verzamelde enkele impressies en verklaringen die tijdens het congres werden gehoord.
Meer lezen...

BIM, voor een beter lifecycle management van gebouwen
“Building Information Modeling” laat zich omschrijven als een proces voor het genereren en beheren van gebouwinformatie over de volledige levenscyclus. Het gebruik van dit model voor het beheren van informatie voor de bouw, architectuur en concepten van gebouwen is in België nog niet sterk ingeburgerd terwijl dat in het buitenland, zoals Groot-Brittannië, Noorwegen en Nederland, wel al het geval is. Hoewel architecten in eigen land behoorlijk vertrouwd zijn met het programma en dat het zelfs academische steun geniet, blijkt het toch een grote onbekende voor de meeste Facility Managers.
De reportage lezen...

AOS Group en Colliers International gaan voortaan samen
de toekomst tegemoet

Het meerderheidsbelang dat Colliers International in AOS Group verworven heeft staat hen toe om hun aanwezigheid in Europa te versterken en er hun activiteiten verder te ontwikkelen. In België zullen ze zo hun aanbod van vastgoeddiensten uitbreiden, vooral op het gebied van advies en project management rond de indeling en inrichting van werkomgevingen. 'Dit partnership zal onze activiteiten op het gebied van kantoorvastgoed, waaronder de vertegenwoordiging van huurders, consulting en project management waarvan onze expertise reeds erkend is, onmiddellijk versterken. België zet haar toenemende uitdaging gerelateerd aan haar uiteenzetting binnen de industriële en logistieke sector verder, ondersteund door de e-commerce bedrijven”, aldus Pierre-Gilles Solvit, vorige Directeur-Generaal bij AOS Group en nu Directeur van Colliers in België.
Meer lezen...

 
 
 
 
 


Co-Creatie stimuleren
Begin november werd 10 jaar aanwezigheid op de Belgische markt luisterrijk gevierd door BENE Belgium, dat bijna 200 genodigden verwelkomde in de nieuwe kantoren van Potiez-Deman in Evere. Na de verwelkoming door Stefan Geerkens, managing Director Bene Belgium en Luc Christiaens, Gedelegeerd Bestuurder Potiez-Deman, die 10 jaar geleden zelf mee aan de wieg stond van BENE Belgium door een introductie bij de bank te ondersteunen, opende de feestelijke avond met een Expert Talk rond het onderwerp ‘Co-Creating Tomorrow’. Het expertenpanel bestond onder andere uit Tom Lloyd, de ‘huisontwerper’ van BENE-kantoormeubilair en daarmee ook een stuk de ziel van het merk, maar ook de architecten Luc Buelens en Thomas Fundneider, Tom Verstraete, Consultant bij Deloitte en de Senior Program Manager Ides Pintelon.
Meer lezen...

Tarkett kondigt overname Desso aan
Tarkett, één van de wereldmarktleiders in vloerbekleding kondigde eind oktober een principeakkoord te hebben bereikt om Desso over te nemen. Desso, met hoofdkantoor in Nederland en twee productiesites in Waalwijk en Goirie, is ook in België goed gevestigd met een productievestiging in Dendermonde. De overname van Desso door Tarkett maakt het voor deze wereldwijde groep mogelijk om zijn positie op de Europese markt te versterken, voornamelijk in de zakelijke markt – kantoren, openbare gebouwen, hotels, onderwijs – waar Desso zeer actief is maar ook in de consumentenmarkt. Naar aanleiding van de aankondiging van hun toekomstige aansluiting bij de groep Tarkett, beklemtoonde Alexander Collot d’Escury, CEO van Desso, de visie die beide bedrijven delen in zake innovatie en duurzaamheid.
Meer lezen...

Een sterk gezondheidsbeleid, geen overbodige luxe
De juiste werknemers vinden en ze nadien gemotiveerd en langer aan de slag houden, het zijn actuele maar geen evidente uitdagingen voor werkgevers. Door aandacht te besteden aan het welzijn en de gezondheid van de werknemers kunnen bedrijven hier gepast op inspelen, want gezondheid is de basis van een goed werkvermogen. Daarom is een goed gezondheidsbeleid geen overbodige luxe. Els Wouters van het Vlaams Instituut voor Gezondheidspromotie verteld hier meer over.
De video bekijken ...

Beste ondernemers van Wallonië in de bloemetjes gezet,
ook in de FM-sector

Voor het zevende jaar op rij zette de Grand Prix Wallon de l’Entrepreneuriat – een prestigieuze ondernemerschapsprijs georganiseerd door het Agence de Stimulation Economique, met de steun van minister Jean-Claude Marcourt in het kader van het Marshallplan 2.Groen – vijf ondernemers in de bloemetjes, die typerend zijn voor de economische dynamiek in Wallonië en die als 'best practices' beschouwd kunnen worden in het oprichten, opbouwen en overnemen van bedrijven. Faciliteam ging met de prijs voor 'startende ondernemer' aan de haal. Het bedrijf dat in 2009 opgericht werd biedt diensten aan in een nichesector waar een goede organisatie en professionalisering er een florerende activiteit van maakten, namelijk onderhoud, kleine reparaties en probleemoplossing in gebouwen.
Meer lezen...


 
B2B Services - Corporate Showcase

Het bedrijf NNOF (Nearly New Office Facilities) werd onlangs bekroond door Unizo als meest Beloftevolle KMO voor 2014-2015. Het groeipotentieel van het bedrijf is zeer groot omdat ze resoluut kozen om zich binnen een circulaire economie te ontwikkelen.
De video bekijken...

In de presentatievideo van ISS Worldwide, een groep die actief is in meer dan 55 landen en meer dan een half miljoen mensen te werk stelt, worden op aantrekkelijke wijze de verschillende outsourcebare facilities binnen een bedrijf voorgesteld, maar ook de trend rond gedelegeerd geïntegreerd multi-service bestuur.
De video bekijken...

 
Het geheim van de productiefste werknemers:
regelmatig pauze nemen

Werknemers met de grootste productiviteit werken gemiddeld 52 minuten zeer geconcentreerd door, zonder hun mailbox te checken, en nemen dan een pauze van gemiddeld 17 minuten tijdens dewelke ze socializen met collega's, even de benen strekken of zich met iets anders bezighouden. Hoewel ze volgens het grootschalig onderzoek objectief gezien minder lang werken dan de werknemers die geen pauze nemen, zijn ze productiever. Want wanneer ze werken, doen ze dat voor 100%, zonder te reageren op externe of zelf veroorzaakte afleidingen. En wanneer ze pauze nemen, doen ze dat met dezelfde toewijding...
Meer lezen...

Nieuwe kantoren in lijn met de waarden van Spadel
‘Eén team, één bedrijf’ luidt de HR-slogan bij Spadel, internationaal actief en algemeen bekend voor watermerken als onder andere Spa of Bru. Toen een nieuwe locatie werd gevonden voor hun hoofdkantoor werd de aanzet gegeven tot een meer motiverende en dynamische werkomgeving, in lijn met de waarden van het bedrijf. De beslissingsnemers wensten uitdrukkelijk om de identiteit van het bedrijf door te trekken in een duurzaam gerealiseerd interieurconcept. Naar aanleiding van een voorstelling aan het directiecomité van Spadel kreeg D&C Services ook de kans om een visie op de inrichting te ontwikkelen. De HR-slogan ‘Eén team, één bedrijf’ werd in samenspraak en via de collega’s van NNOF, die net als D&C Services deel uitmaken van de PMC Holding, vertaald naar ‘Eén team aan één tafel’.
Meer lezen...

Miko gaat voor kreukvrij
Enkele jaren geleden werden binnen het bedrijf Miko, gespecialiseerd in koffieservice en kunststofverpakkingen, diverse initiatieven genomen om een innovatiecultuur te scheppen waarbij alle afdelingen en werknemers betrokken worden. Twee werkenemers die de kans kregen om deel te nemen aan een intensieve innovatie-opleiding werkten een creatief idee uit voor Miko Pac, de kunststofverwerkingsafdeling. Buiten een sterke maatschappelijke verantwoordelijkheidszin wilden zij de focus verleggen van verpakkingen voor de voedingssector naar consumer goods. Ze ontwierpen een lifestyleproduct voor de veeleisende en actieve consument. Het concept werd “Shirtcase” gedoopt en is een compacte en lichte oplossing om je overhemd zonder kreuken mee te nemen in je handbagage, rugzak of fietstas.
Meer lezen...

UCB vetrouwt het beheer van z'n gebouwen aan JLL
Het Belgische farmaceuticabedrijf UCB tekende met JLL een nieuw internationaal contract voor het beheer van zijn vastgoedportefeuille en verlengde dus het contract dat gesloten werd in 2011. De vastgoedportefeuille van UCB is goed voor zo'n 310.000 m² in totaal. In België gaat het om het productie- en onderzoekscentrum in Eigenbrakel, net buiten Brussel, en het administratieve 'UCB Center' in Anderlecht, vlakbij de Brusselse Ring en het Erasmus Ziekenhuis.
Meer lezen...


 
 Creativiteit als rode draad voor het HFDV-congres 2015
Naar goede jaarlijkse gewoonte geeft de vakorganisatie HFDV (Hoofden Facilitaire Diensten van Verzorgingsinstellingen) ook dit jaar rond midden december afspraak in het Cultuurcentrum Brasschaat. Dit jaar zal het congres zich rond een uiterst breed thema ontplooien: creativiteit. Zo is het niet enkel een sleutel tot efficiëntie, maar ook een middel om met besparingen om te gaan, of zelfs een hefboom tot succes. Creativiteit is een antwoord op vele vragen en dus ook dé perfecte kapstok om het HFDV-congres van 2015 aan op te hangen.
Meer lezen...

     
AGENDA

28e Facility Night
Open Office, facilitaire of corporate-strategische beslissing?

25/11, Anderlecht

Opleiding Leefmilieu Brussel
Mobiliteit : impact op het ontwerp

27/11, Brussel

Opleiding Leefmilieu Brussel
Hoe de EPB in 2015: toepassen?

27/11, Brussel

Supply Chain Award
Project of the Year Gala Award Event

27/11, Antwerpen

HFDV-Congres
Tijd voor Facilitaire creativiteit

4/12, Antwerpen
Meer informatie en volledige agenda op
profacility.be/agenda...


 
JOBAANBIEDINGEN
 

Team Leader – Global Climate Change Alliance Support Facility

DAI, Brussel
 

Head of Facility Management

UCB, Brussel
 

Directeur Facility Management

OCMW, Gent
 
 

Senior Facility Manager (Hard Service) (m/v)

Makro, Wommelgem

 

Facility Coordinator - Pharma sector (NL/EN)

Progressive
 

Medewerker financiën en facility

Pegode, Antwerpen
 


 
 
 
   
 
[Subscribe to Profacility Magazine][Unsubscribe][Contact us]             [Advertising]
Copyright © Business Interactive Media - info@bimedia.be