Profacility Newsletter 66 - Maart 2015 - Lire cette newsletter en français
NEWS
Dalende Occupancy Cost Index voor België
Dat lijkt goed nieuws maar dient toch genuanceerd te worden, want ook al zijn de gemiddelde kosten per werkplek in België gezakt naar 12.017 euro in 2014, toch is de concurrentiepositie van ons land niet bepaald om over naar huis te schrijven... De berekening van de Europese OCI (Occupancy Cost Index) vloeit voort uit een Belgisch initiatief uit 2006. Sindsdien berekent AOS Group, dat intussen Colliers International heet, ieder jaar de gemiddelde jaarlijkse kosten per werkplek per voltijds equivalent (VTE) voor 22 Europese landen, in 3.500 gebouwen met een totale oppervlakte van 32 miljoen vierkante meter voor meer dan 1,6 miljoen VTE's in totaal.
Meer lezen...
Inclusief design als essentie van de toekomstige werkplek
Tijdens de meubelbeurs van Stockholm presenteerde Kinnarps, de fabrikant van kantoormeubilair, zijn trendrapport 2015: 'Workplace and lifespace design for the diverse decade'. In het rapport geven bekende deskundigen op het vlak van design, architectuur, technologie en psychologie hun visie op de trends met betrekking tot de werkplekken van de toekomst. Deze ontwikkelingen impliceren niet alleen een radicale verandering van de professionele benadering maar ook van de werkomgeving zelf. Een interessant aspect is dat terwijl de technologie razendsnel evolueert, het steeds belangrijker wordt om omgevingen te ontwerpen die om mensen heen bewegen. Inclusief design, dat ver weg blijft van gestandaardiseerde oplossingen, profileert zich als de kern van de toekomstige werkplekken.
Meer lezen
SPIE Belgium bezorgt ULg laadpalen voor elektrische fietsen
Vanaf begin april zullen de studenten en het personeel van de Universiteit van Luik (ULg) op twee plaatsen aan de campus van Sart Tilman niet alleen hun elektrische fiets kunnen stallen, maar ook opladen. Om deze milieuvriendelijke, toekomstgerichte opdracht vorm te geven, schreef ULg voor een aanbesteding uit, die binnengehaald werd door SPIE Belgium, onafhankelijk en toonaangevend dienstverlener op het vlak van energie- en communicatienetwerken. De vijftien laadpalen en dockingstations komen aan de ingang van de hoofdgebouwen van de campus Sart Tilman. Aan elke paal kunnen twee fietsen worden opgeladen, zodat dertig fietsen tegelijkertijd kunnen worden opgeladen. Deze groene investering kadert binnen de strategie van ULg om zachte mobiliteit te ontwikkelen op hun campus sites. De Luikse universiteit is één van de pilootorganisaties van het “Tous vélos actifs” initiatief van het Waalse Gewest.
Meer lezen...


Seminarie 21/04: Maatschappelijk Verantwoord ‘Ondernemen’, ook in de zorg
MVO wordt stilaan een kernbegrip in het bedrijfsleven maar ook in de zorg zien we interessante tendensen groeien. Verantwoord energiebeheer, afvalverwerking, verspilling van tijd, geld en goederen, ‘duurzaam’ personeelsbeheer, enz. worden meer en meer prominent. Het Facility Zorgcongres – georganiseerd door Ki' Communications met de actieve medewerking van HFDV en Ablecare – benadert deze problematiek breed en laat partijen aan het woord die op één of meer van deze items actief werken. Het focust op energie, afvalverwerking, voeding, mobiliteit, cleaning en ‘duurzame’ tewerkstelling en zo veel meer. Prof. Pascal Verdonck (Algemeen Directeur AZ Middelares Gent) zal een plenaire presentatie houden met als onderwerp ‘Innovatie in de zorg kan niet zonder deugdelijk bestuur’.
Volledig programma & inschrijving
AGENDA

Bezoek van het VAC Gent
Georganiseerd door D&C Services et IFMA

19/03, VAC Gent

Seminarie “Leegstand pak je samen aan!”
Georganiseerd door Camelot

24/03, Turnhout, Het Paterspand

Dag Van Facility Management
Georganiseerd door Wolter Kluwer & IFMA

26/03, Berchem , Antwerp Learning & Meeting Point (ALM)

VIB Opleiding: Strategisch Onderhandelen met Kernleveranciers en Stakeholders
Deel I op II

26>27/03, Antwerpen, Hotel ‘t Sandt

Seminarie Duurzaam Bouwen: Hoe zo veel mogelijk halen uit uw plat dak in een stedelijk omgeving ?
Georganiseerd door Leefmilieu Brussel

27/03, CIVA, Brussel

Seminarie Provincie Antwerpen Vastgoed
Georganiseerd door Management Producties

31/03, Antwerpen, Grand Café Horta

BEMAS Innovation Award 2015
Georganiseerd door BEMAS & Easyfairs MAINTENANCE

02/04, Antwerp Expo

Startevent FaKL benchmarkproject
16/04, Temse, Administratief centrum De Zaat

Opleiding Duurzame Gebouwen: Duurzaam bouwen van A tot Z
Georganiseerd door Leefmilieu Brussel

21/04, Brussel, Tour & Taxis

Facility Zorgcongres
Georganiseerd door Ki'Communications.

21/04, Antwerpen, Berchem

ISSA / INTERCLEAN CEE 2015
22 > 24/04, Warsaw International Expo Centre

REALTY
19>21/05, Brussel, Tour & Taxis


Meer informatie en volledige agenda op profacility.be/agenda..
Jobaanbiedingen
 
Facility Experten (bediende/freelance)

Freestone
 
Contract Manager HVAC

Vinci, Regio Antwerpen
 
Facility/Technische Coördinator (m/v)

Facilicom, Regio Mechelen
 

Een uitzonderlijk startschot dankzij ISS
In anderhalf jaar tijd van young professional naar een leidinggevende positie evolueren, dat is de kans die ISS Belux aan twee zorgvuldig uitgekozen kandidaten zal geven. In september 2015 lanceert ISS namelijk zijn eerste “Traineeship”, waarbij twee jonge professionals een intensieve opleiding zullen volgen van 18 maanden. Kennismaking met de waarden, normen, mentaliteit en werkwijze van ISS, intensieve opleiding per afdeling (Cleaning, Catering, Reception Services en Integrated Facility Services), onderdompeling bij één van de grootste klanten van het bedrijf, meerdere workshops in Kopenhagen waar het hoofdkantoor van ISS gelegen is, samenwerking aan een relevant project elders in Europa… Zoals de ISS-filosofie het voorschrijft, is de bedoeling van deze intensieve opleiding om de kandidaten volledig klaar te stomen om zelfstandig een leidinggevende positie in te vullen, gaande van Facility Manager tot Key Account Manager.
Postuleer voor deze ISS “Traineeship”...

 
Mechanical Equipment Engineer

Brunel
 
Verantwoordelijke Verhuur en klantenrelaties (m/v)

Inverde
 
Facility Coördinator

SGS, Antwerpen
 
 
European Category Buyer Utilities, Facility Management & Real Estate (m/w)

AB InBev
 
Fire Safety Engineer (m/v)

VK
 
Sales Afgevaardigde

NNOF


 
Subscribe to Profacility MagazineUnsubscribeContact usAdvertising
Copyright © Business Interactive Media - info@bimedia.be