Lire cette newsletter en français

 
Number 68 - Mei 2015
 NEWS

MVO in de zorg: veelzijdig actueel
Voor het zesde jaar op rij organiseerde Ki' Communications het ‘Interactief Congres Facility Management in de zorg’, waarop bijna tweehonderd deelnemers inschreven. Het thema van dit congres wordt bepaald vanuit de zorgsector zelf. Voor de zesde editie was ‘maatschappelijk verantwoord ondernemen’ de thematiek die ook binnen de zorgsector zeer veelzijdig aan bod blijkt te komen. Kurt Stabel, directeur WZC Buitenhof in Brasschaat, zette ‘maatschappelijk verantwoord ondernemen’ af tegen ‘maatschappelijk verantwoorde zorg’. Het ‘ondernemen’ wordt te vaak vergeten wanneer het gaat over MVO. Bij ‘maatschappelijk verantwoorde zorg’ gaat het om de relevantie van het aanbod en wordt er gestreefd naar kwaliteit voor bewoners en personeel.
Meer lezen...

Innovatieve FM-praktijken bekroond met Facility Awards
Op 12 mei, bij de uitreiking van de IFMA Facility Awards, werd het project Mobi4U van de Federale Overheidsdienst Mobiliteit en Vervoer door een professionele jury uitgeroepen tot 'FM Project of the Year 2015'. De FOD ontving deze onderscheiding omdat hij binnen zijn administratie de regels en goede gewoonten toepast die hij zelf aanbeveelt bij ondernemingen en burgers. De ereprijs en publieksprijs was voor het project van BNP Paribas Fortis. Het logistiek departement van de bank, met Monique Kallen aan het hoofd, toonde aan dat, middels een goede samenwerking, het externe beheer van statische en dynamische archieven niet alleen doeltreffender en veiliger is, maar ook een goede oplossing kan zijn om de beheerskosten fors te verlagen en variabiliseren en de investeringsbehoeften te beperken.
Lees meer en bekijk de video...

Bedrijfscultuur moet meer aandacht voor veiligheid op de werkplaats hebben
Elke drie en een halve minuut overlijdt iemand door een arbeidsongeval of beroepsziekte. Gezien deze verpletterende cijfers wil de Werelddag voor Veiligheid en Gezondheid op het Werk, die op 28 april plaatsvond, iedereen bewust maken van dit probleem. De Europese cijfers zijn confronterend, maar zijn uiteraard niet veel beter op Belgisch niveau. In 2013 alleen al werden in ons land zo'n 150.519 arbeidsongevallen geregistreerd, op de werkvloer en op de weg van en naar het werk. Zo’n sensibiliseringsdag op initiatief van de Verenigde Naties, verdient dan ook de nodige aandacht van de beroepswereld. Naar aanleiding van het evenement lanceerde Initial, marktleider op het gebied van verhuur en onderhoud van werkkleding, een website waar bezoekers onder meer tips en aanbevelingen vinden om hun werkomgeving veiliger te maken.
Meer lezen...

 
 
Een nieuwe start voor Co.Station BXL
3.000 vierkante meter in hartje Brussel, 27 jonge ondernemingen met ongeveer 200 starters, een grote community en enorm veel energie. Dat zijn de ingrediënten van Co.Station BXL, die werden gesmaakt door de 200 genodigden tijdens het lanceringsevent eind april. Dankzij SocialCom en BNP Paribas Fortis kreeg de incubator en accelerator, die voorbije zomer failliet werd verklaard, een nieuwe start. Co.Station focust zich vooral op jonge en groeiende digitale bedrijven, ook scale-ups genoemd, maar het ecosysteem van de incubator bestaat niet ‘enkel’ uit de ondernemers zelf. Het omvat ook de andere drie grote maatschappelijk relevante spelers, meer bepaald het bedrijfsleven, de politieke en academische wereld. Minister Alexander De Croo hield een inspirerende toespraak tijdens het lanceringsevent.
Meer lezen...

ISS voor de derde maal op rij bij de wereldtop van de ‘Global Outsourcing 100’
ISS heeft de hoogst mogelijke rating bereikt - vier volle sterren - in de tiende editie van de jaarlijkse ‘Global Outsourcing 100’ lijst van de International Association of Outsourcing Professionals. IAOP is een internationale vereniging die het outsourcen van diensten wenst te verbeteren. De vereniging telt wereldwijd zo’n 120.000 leden. Op de lijst bevinden zich ook wereldwijde vastgoed consultancy bedrijven als CBRE of JLL. De volledige top 100 lijst met de ratings zal worden gepubliceerd in het juninummer van Fortune, dat de Fortune 500-lijst zal bevvatten.
Meer lezen...

Grote FM-première met de verhuizing van het Hôpital Civil de Charleroi
Na 8 jaar werken voor de bouw van het 85.000 m² grote Hôpital Civil Marie Curie in Charleroi is dit ziekenhuis in oktober jongstleden verhuisd en in gebruik genomen. Bruno Monaco, algemeen directeur Logistiek, realiseerde zich al zeer snel dat de volledige operatie vanaf een wit blad moest worden voorbereid. Er was immers geen precedent voor een verhuizing van deze omvang en met zo'n korte uitvoeringstermijn, waarbij bijna alle medische activiteiten gedurende een korte periode parallel moesten worden voortgezet in het oude en het nieuwe ziekenhuis. Nog een vaststelling: voor de verhuizing van 150 patiënten en van 1.200 m³ aan medische uitrusting en precisieapparaten, de installatie van 13 operatiekamers, bijna 350 patiëntenkamers met ongeveer 600 bedden, 1.000 computers en 470 kantoren, 115 spreekkamers enz. ... was niet in de eerste plaats een verhuisfirma nodig, maar een verhuisarchitect.
Lees meer en bekijk de video...

Gezocht: 440 Luikenaren om gratis een elektrische fiets te testen
Een van de genomineerde projecten voor de allereerste editie van de Belfius Smart City Award – een wedstrijd die de stad of gemeente bekroont die de grootste creativiteit aan de dag legt op het vlak van duurzame innovatie en die bewustwording wil wekken voor de uitdagingen en de mogelijkheden van ‘Smart Cities’ – is de stad Luik met haar fietsverhuurprogramma Vélocité. De stad Luik runt nu al vier jaar in samenwerking met de vereniging Pro Vélo een fietsverhuurdienst voor lange of halflange duur in Wallonië. Gesterkt door het succes van dit programma heeft de stad besloten een versnelling hoger te schakelen en biedt ze de inwoners voortaan de mogelijkheid om gratis fietsen met elektrische trapondersteuning (ETO) uit te proberen om te zien hoe dit ecologisch stedelijk vervoermiddel hun bevalt.
Meer lezen...

 
 


28.05 > TENDER DATES
TENDER DATES is een gloednieuw evenement in België: interactief, gericht op resultaat en uitmuntende netwerkmogelijkheden maken dit event tot een uniek treffen voor aankopers en leveranciers. Het doel van Tender Dating is eenvoudig: antwoorden op alle vragen van aankopers uit de publieke sector en hun leveranciers en hen wegwijs maken in het woud van de regelgeving m.b.t. overheidsopdrachten. Het zal de gelegenheid bieden om de nieuwste producten van de leveranciers te ontdekken, de verschillende demonstraties vanop de eerste rij mee te maken en om honderden deelnemers – uit publieke en privé sector – te ontmoeten voor wie alleen het beste goed genoeg is. In de zaal ‘Actualiteiten overheidsopdrachten’ zullen de laatste actualiteiten, regelgeving en jurisprudentie geanalyseerd en toegelicht worden door de beste experts, onder andere van de federale overheidsdiensten, de Raad van State, de politie, … Het event vindt plaats in de Sheraton Brussels Airport op donderdag 28 april.
Volledig programma en inschrijvingen...

      AGENDA

Opleiding 'Groendaken, van ontwerp tot onderhoud'
Georganiseerd door Leefmilieu Brussel
26/05, Brussel - Tour & Taxis

Facilitaire Vakbeurs Amsterdam RAI
27>28/05, Amsterdam RAI

ARCHITECT @ WORK 2015
28>29/05, Liège Expo

EFMC 2015
Georganiseerd door EuroFM, IFMA International & BIFM
01>03/06, Glasgow

29ste Facility Night
Georganiseerd door Ki’Communications
04/06, Groot-Bijgaarden

Seminarie 'Duurzame materialen voor de binnenafwerking kiezen'
Georganiseerd door Leefmilieu Brussel
05/06 - CIVA, Brussel

Opleiding 'Folluw-up en monitoring van duurzame gebouwen'
Georganiseerd door Leefmilieu Brussel
09/06 – Brussel, Tour & Taxis

World FM Day
10/06

ZorgVastgoed 2015
Georganiseerd door Management Producties
11/06, Antwerpen, Grand Café Horta

Maintenance Manager de l'année 2015
Georganiseerd door BEMAS
11/06, Sint-Lambrechts-Woluwe, Wolubilis


Meer informatie en volledige agenda op profacility.be/agenda ...

Facility Management onder de knie krijgen met EW Facility Services
De multi service facilitaire dienstverlener EW Facility Services is voortdurend op zoek naar enthousiaste studenten met een opleiding in de richting Facility Management of Hotelschool die een stageplek verdienen binnen hun organisatie. EW zoekt flexibele, zelfstandige en stressbestendige personen die bereid zijn hard te werken om samen een goed resultaat neer te zetten. Daarnaast zijn ook teamspirit en een kritisch oog op jezelf hebben twee belangrijke eigenschappen. Leiding geven, kwaliteitsbewaking, open- en sluitactiviteiten, bewaking van de voortgangsregistratie, opvolgen van EW-administratie, instructie en introductie van schoonmaakmedewerkers, … EW Facility Services biedt een leerzame stageplek aan voor een periode van 5 tot 10 maanden bij de housekeeping van een grote hotelketen in de omgeving van Brussel en Antwerpen.
Solliciteer voor de stage Facility Management...

 
JOBAANBIEDINGEN
 

Directeur ICT & Facilitair beheer

Universiteit Hasselt
 

Services & Facility Manager

Nestlé, Anderlecht
 

Contract Manager Facility Management (Wervingsreserve)

Sodexo
 
 

Project Manager Stabiliteit (m/v)

VK, Brussel
 

Facilitair manager woonzorgcentrum m/v

Sociaal Huis Mechelen
 

Property Manager - Kantoren/lLogistiek - Retail - Duurzaam beheer

Quares, regio Mechelen
 
 

Project engineer

MCS, Antwerpen
 

Junior Product Manager

Miko
 

Property Manager (m/v)

IRET, Brussel

 
 
 
 
   
 
[Subscribe to Profacility Magazine][Unsubscribe][Contact us]            
Copyright © Business Interactive Media - info@bimedia.be