Profacility Newsletter 69 - Juni 2015 - Lire cette newsletter en français
NEWS
Klantgerichtheid, een gepersonaliseerde uitdaging
Facilicom heeft zich als alles omvattende facilitaire dienstverlener tot doel gesteld om tegen eind 2016 de meest klantgerichte facilitaire onderneming zijn. ‘Klantgerichtheid’ streeft een ruimere bewustwording na van wat de klant wenst, evenals een wijziging in attitude bij de dienstverleners. Oplossingen groeien vanuit de dialoog met de klant en staan in functie tot de uitdagingen van de klant. Een eerste ‘dialoogmoment’ met enkele vooraanstaande klanten vond eind mei plaats. ‘Klantgerichtheid’ scoorde binnen de bestaande klantenrelatie meer dan gemiddeld bij de deelnemers. Bijzondere waardering ging uit naar het competitief aanbod voor een standaardpakket van elementaire facilitaire diensten, de aan de dag gelegde flexibiliteit in het algemeen en het probleemoplossend denkvermogen in het bijzonder.
Meer lezen...
Meer controles op private bewakingsfirma's
Gerrit Bellon, Legal, Risk & Public Affairs Director bij Securitas België had het deze zaterdag in de online kolommen van Knack over de wens van Binnenlandse Zaken om meer controle uit te oefenen op de taken van private bewakingsfirma's. De bewakingssector is alvast vragende partij voor een betere democratische controle op de agenten, waarbij gefocust wordt op de naleving van de essentiële regels. Enkel op die manier zullen de rotte appelen in de bewakingssector verdwijnen en blijft de kwaliteit van de private bewaking gegarandeerd. Voor extra gerichte controles zijn natuurlijk wel meer middelen nodig.
Meer lezen...
Mobi4U doet aandeel telewerkers stijgen van 8% naar 50% bij FOD Mobiliteit en Vervoer
Het project Mobi4U van de FOD Mobiliteit en Vervoer werd verkozen tot ‘FM Project of the Year 2015’ tijdens de IFMA Facility Awards. Dankzij het Mobi4U-project kunnen de circa 1.200 medewerkers van de FOD Mobiliteit en Vervoer één tot twee dagen per week telewerken vanuit één van de twintig interfederale satellietkantoren. Er werd inderdaad vastgelegd dat maximaal 67% van het personeel op het zelfde ogenblik aanwezig is op kantoor. Deze effectieve bezettingsgraad stimuleerde de FOD om de indeling van de werkruimten aan te passen: individuele kantoren veranderden in gedeelde kantoren. Resultaat: 750 flex desks in plaats van 1.100 individuele kantoren en de toepassing van de principes en best practices van de NWOW binnen zijn administratie.
Meer lezen...
Jobaanbiedingen
 
Beheerder dienstencontracten facility management

Infrabel, Brussel
 
Facility Coördinator Lidl Gent (m/v)

Facilicom, Gent
 
Maintenance Medior Advisor

MCS, Wilrijke
 

De nood van “werkbaar” werk
Terwijl de minister van Werk en Economie Kris Peeters onlangs het startschot gegeven heeft voor een uitgebreid denkwerk rond het concept 'werkbaar werk' of 'werk op maat', zijn de sociale partners terughoudend ten aanzien van de verlenging van de loopbanen. Nochtans zou de helft van de Belgische werknemers hun eigen welzijn opzij schuiven om hun taken tijdig af te krijgen. Uit een onderzoek van Wolters Kluwer bij Belgische professionals naar welzijn op het werk blijkt inderdaad dat bijna 50% van de medewerkers zijn eigen veiligheid of gezondheid weleens opzij zet om tijdig een taak af te krijgen. Ongeveer evenveel medewerkers maakt zich zorgen over de momentele stresslevel op het werk. De resultaten van het onderzoek tonen duidelijk aan dat er nog heel wat werkpunten zijn op het vlak van welzijn op het werk. Hoewel veel organisaties er in mindere of meerdere mate mee bezig zijn, worden veiligheid en gezondheid nog te snel opzij geschoven om een taak tijdig af te krijgen.
Meer lezen...

 
Maintenance Manager

Fluxsys
 
Facility Officer

EY, Diegem
 
Head of Property Management

Quares, Mechelen
 
 
FAC - Data Center Manager

BNP Paribas Fortis, Bastogne & Vaux-sur-Sûre
 
Automation Engineer

Whoohoo, Genk
 
Property Manager (m/v)

IRET, Brussel
 
Subscribe to Profacility MagazineUnsubscribeContact usAdvertising
Copyright © Business Interactive Media - info@bimedia.be