Lire cette newsletter en français

 
Number 71 - September 2015
 NEWS

AXA voert NWOW in met z’n ’Smart Office’ programma
Het project voor de invoer van het ‘nieuwe werken’ bij AXA Belgium ontkiemde in 2012. Een cultuuromslag die wat tijd zou vragen, gezien er maar liefst 4.100 medewerkers betrokken zijn in het project. AXA wilde een aantrekkelijke, toegankelijke en flexibele werkgever zijn voor alle medewerkers. Een mooie uitdaging als je weet dat vandaag 4 generaties samen werken bij AXA. Een bedrijfscultuur verder bouwend op vertrouwen en toewijding werd net zo belangrijk geacht als het aangaan van de uitdaging een moderne, digitale en collectieve werkomgeving te creëren. 2017 is de einddatum van het project maar momenteel genieten al meer dan 1300 medewerkers in het Marnixgebouw in de Brusselse Troonstraat dagelijks van wat AXA Smart Office hen te bieden heeft. Elly Swalens, die het project in goede banen leidt binnen het departement HR, geeft uitleg over de doelstellingen en hun realisatie.
De reportage lezen...

Boetes van bedrijfswagens gaan voortaan direct naar de bestuurder
Op 16 september kregen enkele bestuurders van bedrijfswagens de twijfelachtige eer om als eersten een boete op te lopen die ze rechtstreeks in de bus zullen krijgen voor een overtreding die ze maakten met hun bedrijfswagen. Het digitale platform Fines Management Services (FMS) brengt heel wat verandering in de verwerking van de documentenstroom voor boetes. Tot hiertoe gebeurde alles nog manueel en hadden sommige bestuurders van bedrijfswagens de indruk dat ze aan de boete konden ontsnappen omdat het systeem te log was. Dit is nu verleden tijd dankzij het nieuwe online platform dat tot 1.500 boetes en minnelijke schikkingen per uur rechtstreeks naar het thuisadres van de vaste bestuurders van bedrijfsvoertuigen kan versturen.
Meer lezen...

Inspirerende praktijken voor MVO-beleid
Het unieke project van laagdrempelige budgethulpverlening door CSU werd tot grote winnaar van de MVO Award, onderdeel van de ‘Golden Services Awards’ (GSA), verkozen. De prijs beloont een bedrijf dat als beste een balans wist te vinden tussen winst, milieu en medewerkers. Doel van de ‘Golden Service Awards’ is om van mensen met passie voor hun vak een inspiratiebron voor de hele cleaning-branche te maken. De prijsuitreiking van de MVO Award vond op 17 september plaats in het Miele Inspirience Center in Vianen. Bij de andere vier genomineerden was ook GOM België, als enige Belgische verkozene, met z’n project voor CO2-neutraliteit op de werkvloer.
Meer lezen...‘Size doesn't matter’ wat cybersecurity betreft
Wereldwijd onderzoek van RSA, de security-divisie van EMC, wijst uit dat grote bedrijven hun IT-beveiliging niet per se beter op orde hebben dan KMO's. RSA trekt deze conclusie in zijn ‘Cybersecurity Poverty Index’ die is opgesteld na onderzoek onder 400 security-professionals uit 61 landen. Om een totaalbeeld te krijgen van de IT-bescherming binnen de bedrijven, moesten de ondervraagde security-professionals hun eigen bedrijf punten toekennen op de volgende thema’s: Identify, Protect, Detect, Respond en Recover. Maar liefst 75% van de bevraagde professionals vinden de security-volwassenheid van de eigen organisatie onvoldoende.
Meer lezen...

Elektronische maaltijdcheques, de rekening kan gepeperd worden
Vanaf 1 oktober zullen elektronische maaltijdcheques de norm worden en de vast verankerde gewoontes overhoop halen. Op minder dan een maand van die einddatum hebben bijna 10.000 bedrijven nog steeds niet de stap gezet naar de elektronische variant. Door de verplichte overgang van het ene formaat naar het andere, eindigen alle contracten voor de papieren versie en beginnen nieuwe onderhandelingen tussen de verschillende partijen. Het is belangrijk dat de 15% van de werkgevers die de omschakeling nog niet maakte, verschillende offertes aanvraagt en de beheer- en transactiekosten goed vergelijkt vooraleer blind een contract te tekenen, want er zijn opportuniteiten tot grote besparingen. Een recente studie van de Vlaamse organisatie voor zelfstandige ondernemers, UNIZO, stelt dat een besparing tot 70% mogelijk is.
Meer lezen... 
 


18>20/10 - EOS 2015: outsourcing in al zijn facetten
De European Outsourcing Summit (EOS), georganiseerd door de International Association of Outsourcing Professionals (IAOP), zal van 18 tot 20 oktober naar Frankfurt trekken voor deze vierde Europese editie. Risk management, bestuur, beheer van het relationele aspect, de culturele en juridische aspecten van outsourcing… Het programma van EOS 2015 is goed gevuld en gevarieerd, gericht op de beste praktijken, onderzoek en de trends in de sector.
Volledig programma & inschrijvingen25/09 - Master in Real Estate Management
Antwerp Management School heeft aangekondigd dat de opleiding ‘Master in Real Estate Management’ (MRE) op 25 september van start zal gaan. De school benadrukt dat deze opleiding de enige Nederlandstalige master in België is waarbij de titel MRE kan worden behaald. De cursus geeft dan ook een stevige academische onderbouw met link naar de praktijk, en biedt diepgang in alle aspecten van real estate.
Volledig programma & inschrijvingen

      AGENDA

Te kort aan FM-talent?
Georganiseerd door IFMA & Vlerick Business School
29/09, Leuven - Vlerick Business School

Training: actieve brandpreventie - branddetectie
Georganiseerd door IFMA
30/09, Diegem - Regus

Veilig Werkt Beter 2015
06>08/10, 's-Hertogenbosch - Brabanthallen

Seminarie 'Energie-efficiëntie, en als we onze energiestromen ruilden?'
Georganiseerd door Leefmilieu Brussel
08/10, Sint-Gillis - impulse.brussels

Opleiding 'Elementaire Bouwkunde'
Georganiseerd door Freestone LAB
08/10, Wemmel

EXPO60+
De vakbeurs voor de zorgsector
7>9/10, Mechelen - Nekkerhal

Training: Mobility Manager, een functie van de toekomst
Georganiseerd door Leefmilieu Brussel
9/10 > 08/01, Communicatiecentrum Noord

Seminarie 'Akoestiek, onlosmakelijk verbonden met energierenovatie'
Georganiseerd door Leefmilieu Brussel
9/10, Brussel - Tour & Taxis

8ste Interactief FM Congres: ‘Flexibility @ Work’
Georganiseerd door Ki’Communications
15/10, Park Station Diegem

Conferentie 'The Social Workplace'
16/10, Londen

EOS 2015
18>20/10, Frankfurt

Immobiliën Forum van Charleroi en Zuid-Henegouw
22>23/10, Charleroi - Palais des Beaux-Arts


Meer informatie en volledige agenda op profacility.be/agenda ...Tekort aan FM-talent?
Talent wordt – voor zoverre het dat al niet is – de nieuwe, schaarse grondstof noodzakelijk voor de groei van de bedrijven. Zo’n 24% van de Belgische werkgevers, dat is bijna dubbel zoveel als vorig jaar, vindt moeilijk de juiste mensen om de vacatures binnen hun bedrijf in te vullen. Deze situatie heeft natuurlijk negatieve gevolgen voor de productiviteit, innovatiekracht en loonkosten van het bedrijf. En toch bepaalt één werkgever op drie geen strategie om het tekort aan talent te tackelen. Tijdens dit evenement dat volgende dinsdag door IFMA in samenwerking met Vlerick Business School wordt georganiseerd, handelt het over hoe ervoor te zorgen dat je met innovatieve oplossingen het juiste talent aan boord krijgt. Het event legt de nadruk op de uitdagingen van de facilitaire wereld.
Volledig programma & inschrijvingen

 
JOBAANBIEDINGEN
 

Building Manager Scholen

Freestone, Vlaams-Brabant
 

Projectmanager Workplace

Service A
 

Operationeel Directeur

EW Facility Services, Brussel
 
 

Junior Coördinator afdeling Dienstencheques

Axxicom, Antwerpen
 

Maintenance Medior Advisor

MCS, Antwerpen
 

Project Manager Facility Services

Sodexo, Brussel
 
 

Facility Manager

Quares
 

Maintenance Excellence Expert

GSK, Waver
 

Sales

Kinnarps

 

Meer vacatures beschikbaar op profacility.be/jobs

 
 
 
 
   
 
[Subscribe to Profacility Magazine][Unsubscribe][Contact us]            
Copyright © Business Interactive Media - info@bimedia.be